piektdiena, 2012. gada 24. februāris

"Islands" - "This Is Not A Song" (video), "Return To The Sea" (pilns albums)

Mīlestība ir viena no draņķīgākajām lietām pasaulē. Tās iespaidā cilvēks galīgi nespēj loģiski domāt, sāk darīt muļķības, kuras līdz šim pat prātā nenāca. Citi, droši vien tie, kas 14.februārī te "drasē" pa ielām ar piepūšamajām balonu sirdīm un tizlu puķīti rokā, saka, ka nekas nevar būt skaistāks par mīlestību. Bet pārsvarā jau viņi pēc laika vienalga secina, ka pirmais variants ir pareizais. Tādam parastam ikdienas cilvēkam šīs mīlas lēkmes - ar visu ievadu, kāpinājumu, kulmināciju un tad bēgumu - paliek paša pasaulītē, citiem par to daļas maz. Taču publiskākiem ļaudīm to noslēpt ir grūtāk. Sevišķi mūziķiem. Vai pasaulē maz būtu kaut uz pusi tik daudz labu dziesmu kā tagad, ja vien kāds vai kāda nepamanītos kādu pamest, sāpināt vai atraidīt? Vai mums būtu tāds Adeles albums "21", ja viņas puisis nebūtu viņu pametis? Vai mums būtu Ērika Kleptona balāde "Layla" un citas, ja vien viņš visu mūžu būtu nodzīvojis ar vienu sievu? Nu nebūtu taču, jo, kā reiz dziedāja mūsu pašu "Pērkons", māksla rodas mokās.

2005.gadā Kanādā dzima muzikāls projekts "Islands", to izveidoja Nikolass Torburns - toreiz 23 gadus vecs jauneklis, kas bija izlēmis, ka talanta un pieredzes tam ir akurāt tik daudz, lai šāds projekts taptu. Gadu vēlāk "Islands" izdeva debijas albumu "Return To The Sea" - šķiet, viena no labākajām 2006.gada platēm vispār! Torburns ar kolēģiem tajā vienkārši spīdēja! Pat grūti atrast salīdzinājumu "Islands" pieejai dziesmu komponēšanā - tas nav pantiņš, pantiņš, piedziedājums. Tā ir kā opera "indie" stilā, kas bagātināta ar skaņu efektiem un ļoti pārdomātām instrumentālām partijām. Un cauri visam - tāds neaprakstāms vieglums!

Pirms gada Torburna dzīvē notika krasas izmaiņas attiecību dēļ. Viņš tik ļoti vēlējās mainīt savu dzīvi pamatos, ka pat pārcēlās no Ņujorkas, kur toreiz mita, uz dzīvi Losandželosā. "Šis albums ir vispersoniskākais no visiem, ko esmu līdz šim radījis," ierakstu kompānijas "ANTI" mājaslapā atzīst pats Torburns. "Pēc attiecību pārtraukšanas es pārcēlos uz Losandželosu. Tur bija klavieres, es pie tām piesēdos, un tā radās šis albums. Tas ir par zaudējumiem, atmiņām un aizmirstamiem sapņiem. Es to sāku rakstīt [pagājušā gada] Valentīna dienā, un tas iznāks [šā gada] Valentīna dienā." Un patiesi - dziesma "This Is Not A Song" no jaunā albuma "A Sleep & A Forgetting" ir kaut kas pilnīgi atšķirīgs no jestrām pārdomām bagātās plates "Return To The Sea". Labākā dziesma, kas šogad nākusi ausīs!





Papildus resursi:
http://islandsareforever.com
http://www.facebook.com/islandsareforever
http://www.myspace.com/islands
http://itunes.apple.com/us/album/sleep-forgetting-deluxe-edition/id497807884

Foto raksta ievadā no "Islands" profila portālā "Facebook".

2012, www.musicstories.lv




Nav komentāru: