trešdiena, 2012. gada 8. februāris

"Buxton" - "Boy Of Nine" (video), "A Family Light" (pilns albums)

"Kad paskatās uz dažām lietām dzīve, tās liekas tik dīvainas, bieži vien nedabiskas," mūzikas izdevumam "Paste Magazine", komentējot savas grupas "Buxton" jaunākā albuma nosaukumu "Nothing Here Seems Strange" ("Nekas šeit neizskatās dīvaini"), saka tās līderis Serdžio Trevīno. Bukstona ir kūrortpilsēta Anglijā, taču grupa "Buxton" nāk no ASV pilsētas Hjūstonas. Tajā jestru folkroku spēlē pieci jaunekļi un viena jaunava.

Grupas kodols ir Trevīno, Kriss Vaizs un Džeisons Villis, šādā sastāvā viņi sāka savu darbību 2003.gadā kā akustisks trio. Pirmajiem diviem šī arī bija pati pirmā grupa, kurā viņi jebkad spēlējuši. "Protams, mēs gribējām, lai mūsu mūziku dzird pēc iespējas vairāk cilvēku, taču tā īsti nenotika," pirmssākumus atceras Vaizs. Tomēr draugi par to īsti degunus nenokāra, jo viņiem gluži vienkārši patika trijatā rakstīt dziesmas un tās izpildīt. "Tas bija tikai turpinājums kaut kam lielam." Un "lielais" notika 2005.gadā - "Red Follows Red" sauca "Buxton" debijas plati, kam 2008.gadā sekoja "A Family Light", bet nu, 2012.gadā, klāt ir trešais albums "Nothing Here Seems Strange".

Gadu gaitā grupa ir pilnveidojusies - to pierāda kaut vai divkārt pieaugušais dalībnieku skaits, un šī izmaiņa sev nes līdzi, pirmām kārtām jau, bagātīgāku instrumentālo skanējumu. Īpaši tam vajadzētu būt sadzirdamam jaunajā platē, jo vēl "A Family Light" albuma ierakstā "Buxton" bija vecais, labais trīs veču kolektīvs. Vaizs uzskata, ka tas ir bijis tikai dabisks grupas evolūcijas ceļš - ar gadiem bija uzkrāta pieredze, Trevīno vairāk nobrieda kā komponists, un grupa bija gatava nākamam līmenim.

"Buxton" plate "A Family Light" ļoti atgādina britu "Guillemots", sevišķi viņu debijas plati "Through the Windowpane" - brīžiem šķiet, ka amerikāņu albumu tiešām iedziedājis "Guillemots" balss vīrs Faifs Dendžerfīlds. Tāpat dziesmu struktūras ir ļoti līdzīgas - instrumentālās starpspēles, kas nereti izklausās kā "dziesma dziesmā". "Buxton" par savu izvēlēto ceļu mūzikā ir pārliecināti, ne velti Vaizs un Trevīno pat pametuši savas iepriekšējās darbavietas, lai nodotos tikai grupas attīstībai. To viņiem arī novēlam.

Turpinājumā video dziesmai "Boy Of Niine" no "Buxton" jaunākās plates, kā arī viss iepriekšējais albums "A Family Light".





Papildus resursi:
http://www.buxtonband.com
http://www.facebook.com/buxtonband
http://www.myspace.com/buxtonband

Foto raksta ievadā no www.29-95.com.

2012, www.musicstories.lv




Nav komentāru: