ceturtdiena, 2012. gada 9. februāris

"Chimp Spanner" - "Under One Sky" (video), "At The Dream's Edge" (pilns albums)

Pavisam nesen šeit parādījās stāsts par amerikāņu trio "Liturgy", kas uzmanību piesaistīja ar smagās mūzikas īpatnējo izpildījuma manieri - vokālista balss partijas iedziedot klusi kā fona dziedājumus, tādējādi ļaujot baudīt instrumentu saspēles nianses šajā interesantajā mūzikas stilā. Nav pagājis nez cik ilgs laiks un speram soli tālāk - atmetam arī balsi! Šoreiz šis solis aizvedīs mūs uz Angliju. Tur Eseksas pilsētā dzīvo kāds vīrs vārdā Pols Ortizs, kurš jau no bērnības, cik sevi atceroties, bijis pārņemts ar mūziku. Un ne tikai to klausījās, bet arī pats spēlēja ģitāru. Gadiem ejot, instrumentu skaits, uz kuriem Ortizs iemācījās spēlēt, pieauga, un šodien viņš jau pārvalda arī basģitāras, taustiņinstrumentu un bungu spēli. Ja tā padomā, neko citu vienai labai grupai nevajag. Un Otizs padomāja, nolemjot izveidot projektu "Chimp Spanner".

Būs tomēr melots, ja teiktu, ka Ortizs visu dara viens. Koncertos viņam piepalīdz četri muzikanti - divi ģitāristi, basģitārists un bundzinieks. Ko tad ir izveidojis Ortizs? Viņš sintezējis vienā visas savas muzikālo stilu prioritātes, sākot no "low-tech" metāla līdz astoņdesmito gadu "ambient" elektriskajai mūzikai. Tas tā, ja kādam ir skaidrs, par ko Ortizs savā mājas lapā stāsta.

Šonedēļ iznāk "Chimp Spanner" trešā plate "All Roads Lead Here", ko diemžēl vēl šeit nevaru ielikt, taču iepriekšējo, pēc skaita otro, "At The Dream's Edge", varu gan. Tāpēc, ja vien šobrīd atrodaties ofisā pie datora, pirms atskaņojat albumu, noņemiet brilles, izņemiet no matiem visu, kas kratot galvu var ielidot blakussēdētājam ģīmī, novelciet cieši pieguļošas drēbes un aiziet!!! Iesildīšanās nolūkā skaņdarba "Under One Sky" video, arī no šīs plates. Mūzikas veikalos jauno albumu gan droši vien varat nemeklēt - to tur, visticamāk, neatrast.
Nu tad kratamies!





Papildus resursi:
http://www.chimpspanner.com
http://www.facebook.com/chimpspanner
http://www.myspace.com/chimpspanner

Foto raksta ievadā no hangout.altsounds.com.

2012, www.musicstories.lv




Nav komentāru: