pirmdiena, 2012. gada 27. februāris

"Fun." - "We Are Young" (video), "Aim & Ignite" (pilns albums)

Cilvēks ir būtne, kas savas domas pakārto emocionālam stāvoklim, pārdzīvojumiem, savām vērtībām un kaislībām. Ja kādam garšo un tas dievina sutinātus vaļu mātes klitorus, viņš tādus saskatīs pat parastajās lielveikalu kotletēs, kuru izejas materiāls pirms brīža, labākajā gadījumā, klukstēja vai kvieca, sliktākajā, - rēja vai ņaudēja. Šī stāsta ievads, gluži kā lielākajā vairumā citu šajā vietnē, nav nekādā sakarā ar tā turpinājumu jeb apraksta objektu; tā doma bija - katrs lietās sev apkārt saskata to, ko viņš grib ieraudzīt.

Vakar Neits Ress nosvinēja savu 39.dzimšanas dienu. Parasts amerikāņu puisis, vīrietis, pēc vecuma mērot. Taču, sit mani nost, es viņā redzu Tomu Veitu - pēc vaiga un līdzības viņš ir Veits jaunībā! Bet, iespējams, manī ir tas vaļu māšu sindroms. Ress reiz dibināja grupu "The Format", taču tā 2008.gadā vienkārši izbeidzās. Bet daba, kā zināms, nemīl tukšumu - tajā pašā 2008.gadā tapa jauns Ressa projekts "indie-popa" trio "Fun.". Ņujorkas Trio, kas koncertos pārvēršas vismaz par kvintetu. Šiem pašiem amerikāņiem ir teiciens "Made my day!" jeb, abstrakti latviskojot, "kaut kas, kas padarīja man šo dienu tik gaišu". "Fun.", nešaubos, gaišu padarīs pat visdepresīvāko dvēseles nostūri - enerģija, kas plūst no viņu dziesmām, liek asinīm ar krietnu skābekļa devu piepildīt ik šūnu. Debijas plati "Aim & Ignate" "Fun." izdeva 2009.gadā. Tā sauktajiem mūzikas intelektuāļiem, kas garīgo baudu gūst no "nopietna brieduma" mūzikas, šis albums likās par vienkāršu un popsīgu. Savukārt otra ļaužu grupa, kuras vidū esmu arī es, "Fun." ģīmī (mūzikā) atrada ilgi meklēto viegluma sajūtu, ko spēj radīt tikai patiešām laba popmūzika.

Pagājušā nedēļā "Fun." laida klajā otro plati "Some Nights", no kuras pirmais singls "You Are Young" iznāca 2011.gada septembrī un ir teicams kopdarbs ar R&B dziedātāju Žaneli Monē. Šeit zem raksta iespējams novērtēt šī kopdarba akustisko versiju, kas ir aizraujošāka kā oficiālais video. Pēc tam "Fun." debijas plate "Aim & Ignite". Par šo "iTunes" bodē nobalsošu ar savu maciņu!





Papildus resursi:
http://www.ournameisfun.com
http://www.facebook.com/ournameisfun
http://www.myspace.com/fun
http://itunes.apple.com/us/album/some-nights/id486040153

Foto raksta ievadā no "Fun." profila portālā "Facebook".

2012, www.musicstories.lv




Nav komentāru: