piektdiena, 2012. gada 17. februāris

Chris Kok - "Liked You Better Last Night" (video), "Chris Kok" (pilns albums)

Ir dzirdēti salīdzinājumi, ka latviešu Toms Džons ir, piemēram, Ingus Pētersons, bet mūsu Boja Džordža versija ir Lauris Reiniks. Droši vien kāds ar vēl perversāku fantāziju Olgā saskatīs Madonnu, bet grupā "Saulkrastu kapella" Bītlus. Tāpēc ar to salīdzināšanu jābūt prātīgiem. Taču ne jau es, bet mūzikas prese šīs dienas stāsta varoni ir salīdzinājusi ar slavenajiem "Snow Patrol".

Pāris dienas atpakaļ, ja tā var teikt, izvadījām "Snow Patrol" aktuālāko plati "Fallen Empires", no kura ceturtais singls "In The End" tapa kronēts par šīs nedēļas dziesmu. Un ir skaidrs, ka nu šī plate noguļas fanu atmiņu annālēs un ko jaunu no saviem elkiem tie sagaidīs labi, ja pēc pāris gadiem. Bet skumt nav vērts. Jo nu mums ir holandiešu mākslinieks Kriss Koks! Viņš Amsterdamas Konservatorijā ir skolojies popmūzikas gudrībās un pie mazākās iespējas rāpies uz skatuvi vai vismaz visiem spēkiem rāvies uz to. Tāpēc bijis un ir gan iesildītājs, gan dažādu izstāžu atklāšanas fona strinkšķinātājs un dažādu projektu ("Civil Union", "Über-Ich") dalībnieks.

Pagājuša gada rudenī Koks izdeva paša vārdā nosauktu akustisko singlplati ar septiņām dziesmām, kuras bezkaislīgi un bez patosa atklāj jaunā mākslinieka dvēseles dziļumus, vokālo un instrumentālo varēšanu. Tajā ir viss, kas nepieciešams labai mūzikai - melodija, emocionāli dziesmu teksti un, galvenais, atmosfēra. Iespējams, mūsu priekšā stāv nākotnes galvenā Holandes eksporta prece, protams, aiz legālajām Amsterdamas kafejnīcām, kurās var uzpīpāt zālīti...





Papildus resursi:
http://www.chriskok.net
http://www.facebook.com/chriskokmusic

Foto raksta ievadā no Krisa Koka profila portālā "Facebook".

2012, www.musicstories.lv




Nav komentāru: