pirmdiena, 2015. gada 30. novembris

Radīts mūzikas instruments, ko spēj pārvaldīt ikviens

Rets ir tāds, kuram bēnībā vecāki nav likuši vai vismaz mēģinājuši likt apgūt kādu mūzikas instrumentu. Pieļaujams, kādi 95 no 100 to pamet, pat neko lāgā neapguvuši. Bet vismaz puse no šiem 95 savas dzīves laikā kaut reizi nožēlo, ka tomēr nav iemācījušies to klavierspēli vai vijoli, jo to, ka mūzikai ir liela loma cilvēka stabilā psihē un labsajūtā, apjauš tikai ar gadiem. Dažs tomēr nepadodas, apmeklē privātstundas, pilnveido savas prasmes, lai arī zina, ka nekāds Ričards Klaidermans tāpat nekad nebūs (lai dies' nogrābstās!). Bet arī šo iespēju izmanto retais, jo viss prasa laiku un centību, bet parasti vismaz viens no šiem iztrūkst.

Bet drīz viss mainīsies. Žurnāla "Time" 2015.gada 25 labāko izgudrojumu topā ir iekļauts arī, laikam jāsaka, gadžets jeb ierīce, ar kuras palīdzību cilvēki varēs realizēt savus neizsapņotos muzikālos sapņus. Un šī ierīce saucas "The Artiphon INSTRUMENT 1". "Mūsu vīzija bija radīt muzikālu pārdzīvojumu, kurš ir vienkāršs un intuitīvs," produkta videoreklāmā saka "Artiphon" dibinātājs Maiks Butera. "Cilvēkiem vēlme pēc mūzikas ir fundamentāla," viņš saka, atzīstot, ka tas, kā trūkst, ir vienkārša instrumenta, kas spētu cilvēka domas pārvērst mūzikā. "Tas ir tas, ko mēs radījām - instrumentu, kurš jūsu muzikālās domas patiešām spēj pārvērst skaņā."

"INSTRUMENT 1" ir moderna ierīce. Tā ir savietojama gan ar viedtelefonu, gan datoru, tāpēc radīto uzreiz ir iespējams arī ierakstīt. Uz šīs ierīces var spēlēt, kā raksta "Time", "dučiem mūzikas instrumentu", ieskaitot ģitāru, vijoli vai klavieres. Lai uz "INSTRUMENT 1" spēlētu vijoli, nav pat nepieciešams lociņš, to var darīt ar viedtālruni, iepriekš ielādējot īpašu aplikāciju. Ierīces vispusību uzsver arī Buters. "[Šo instrumentu] jūs varat spēlēt, kā vien vēlaties - jebkurā pozā, jebkurā [mūzikas] stilā, jebkurā [instrumenta] skaņā."

Produkts ir radies vairāku gadu intensīva darba rezultātā. Sadarbojoties ar "mūziķiem visā pasaulē", tapa šis instrumenta "brīnišķīgais, minimālisma stilā ieturētais, ergonomiskais dizains, kuru spēlēt ir tik jautri," stāsta Buters. "Mēs gribam iedvesmot jūs spēlēt mūziku." Ierīci masveidā ir sākts ražot nesen - pēc tam, kad pūļa finansējuma ieguves vietnē "Kickstarter" "INSTRUMENT 1" savāca 1,3 miljonus ASV dolāru. Šobrīd instrumentu ir iespējams priekšpasūtīt, tas maksā $449,00, ieskaitot programmatūru un siksnu. Diez vai Liepājas Simfoniskajā orķestrī kādreiz visi mūziķi uz skatuves sēdēs ar šādiem instrumentiem, bet daži "nokavētie talanti" un entuziasti savu jauno mantiņu nu ir sagaidījuši.




Foto raksta ievadā no arthipon.com.

2015, www.musicstories.lv.

Nav komentāru: