svētdiena, 2015. gada 22. novembris

Krisa Steipltona Pelnrušķītes pasaka

"Dažreiz Pelnrušķīte ir 37 gadus veca, ar paretu bārdu un balsi kaut kur pa vidu starp Džordžu Džounsu un Otisu Redingu," par jauno kantrīmūzikas zvaigzni Krisu Steipltonu raksta žurnāls "Billboard". Un patiesi - Steipltona 4.novembra uzstāšanās Kantrīmūzikas Asociācijas (CMA) balvu pasniegšanas ceremonijā kopā ar Džastinu Timberleiku bija viņa Pelnrušķītes balle. Tikai atšķirībā no pasakas personāža, reālajam pēc pusnakts nenācās doties mājās ķirbī, kurš piejūgts dažām žurkām. Steipltons no skatuves nokāpa jau kā balles karaliene. Tas ir, karalis.

24 STUNDU LAIKĀ IEKARO TOP 40

Ironija šajā visā ir tā, ka Steipltons jau piecus mēnešus atpakaļ bija izdevis savu debijas plati "Traveller", taču līdz pat CMA balvas pasniegšanas ceremonijas performancei pasaulei gar viņu nebija nekādas daļas. Taču nākamajā dienā pēc ceremonijas "Google" meklētākais vārds bijs "chris stapleton", un "Traveller" pēkšņi kļuva par pārdotāko albumu daudzās valstīs, tai skaitā ASV. "Billboard" ziņo, ka, pēc "Nielsen Music" datiem, "Traveller" nedēļā, kura beidzās 6.novembrī, pārdots 177 tūkstošos kopiju, turklāt gandrīz viss šis apgrozījums savācies 24 stundu laikā - no uzstāšanās brīža 4.novembra vakarā līdz 6.novembrim, kad nedēļas pārdošanas rezultāti tiek apkopoti. Tā ir arī atbilde pārsteigtajiem "Billboard TOP 100" sekotājiem, kuri 21.novembra topā 23. vietā (!!!) ieraudzīja "kaut kāda" Krisa Steipltona dziesmu "Tennessee Whiskey", kaut arī par tādu nekas nav dzirdēts.

KANTRĪMŪZIKAS MAINĀS TAGAD

Steipltons nav jauniņais. Viņš ir labi zināms kantrīmūzikas industrijai, viņš ir bijis līdzautors sešām "Billboard" kantrīmūzikas topa Nr.1 dziesmām, pēdējā no kurām bija Tomasa Reta izpildītā "Crash and Burn". Tomēr paša Steipltona panākumi liecina, ka šā brīža kantrīmūzikas pašos pamatos notiek zināmas pārbīdes. "Cilvēki ir noguruši no [kantrī]  dziesmām par gultām kravas mašīnās, netīriem ceļiem, dzeršanu," žurnālam "Billboard" atzīst kantrīmūzikas dzietātājas Sāras Evansas menedžeris Kreigs Dans. Viņš saka, ka CMA balvas ceremonijas notikumi ir vēstījums, ka "ir laiks atgriezties pie dziesmām ar mazliet dziļāku jēgu."

4.novembrī pasaulei bija iespēja tiešraidē vērot jaunas zvaigznes dzimšanu. Nevis nedēļām garu talantu šovu n-tajās kārtās, bet vienkāršu, sirsnīgu uzstāšanos desmit minūšu garumā. Tiek ziņots, ka CMA balvu pasniegšanas ceremonija vēl nebija galā, kad pilnībā tika izpārdota Steipltona Amerikas Rietumkrasta tūre, biļetēm otrreizējā tirgū parādoties par cenām starp $350 un $500. Pats Steipltons visā šajā jezgā ir atturīgs. "Man personiski tā ir milzīga uzvara," viņš atzīst sarunā ar "Billboard". "Bet es nedomāju, ka tā samīcīs kāda cita mūziku vai aizvērs durvis kādam citam mūzikas stilam. Tas, ko tas var izdarīt, ir parādīt, ka šeit ir vietas visam."


Foto raksta ievadā Kriss Steipltons (no labās) un Džastins Timberleiks CMA balvu pasniegšanas ceremonijā 4.novembrī.

2015, www.musicstories.lv.

Nav komentāru: