trešdiena, 2015. gada 18. novembris

"One Direction" - "Made in the A.M." (2015)

Vēsture atkārtojas. Kad 1996.gadā par izjukšanu paziņoja tolaik populārākā puiku grupa "Take That", fani visā pasaulē no bēdām ne tikai bastoja lasīšanas stundas 5.klasē, bet pat grieza vēnas cerībā, ka tas varētu ko mainīt. Vēlāk gan mainīja arī, jo 2005.gadā "Take That" atkal sanāca kopā, tikai nu jau vairs kā kvartets bez Robija Viljamsa. Bet arī šī skāde tika novērsta 2010.gadā, kad Robijs, sākot bālēt solokarjeras panākumiem, atgriezās pie kolēģiem.

IESPĒJAMS, PĒDĒJAIS GRUPAS ALBUMS

Ar angļiem/īriem "One Direction" ir līdzīgi. Martā no šī kulta kolektīva aizgāja Zeins Maliks. Faniem tas principā nozīmē, ka no kakla ir nogriezta galva vai no dibena viena kāja - vārdu sakot, kolektīvs vairs nav viens vesels! Ko dara atlikušie četri? Droši vien sačukstoties ar menedžmentu un ierakstu kompāniju "Syco", kuras boss ir Saimons Kouvels, nospriež, ka tieši šobrīd "One Direction" ir slavas un uzmanības zenītā, tāpēc jauns albums būs pašā laikā - gan fanu lauzto siržu lāpīšanai, gan savu maciņu pildīšanai. Un 13.novembrī klajā nāca "One Direction" piektais albums "Made in the A.M.". 

Kā reiz teica vecais, labais Einšteins - viss ir relatīvs! Arī lielais blīkšķis ap "One Direction" jauno albumu, kuru par relatīvi mazāku padara gan Džastins Bībers, šajā pašā dienā izdodot savu jauno plati "Purpose", gan tūdaļ, 20.novembrī, sekojošā Adeles atgriešanās ar albumu "25". Taču daudz vairāk par "Made in the A.M." muzikālajam vērtībām (tas ir pieklājīgs popa albums) grupas fanus interesē, kas ar kolektīvu notiks turpmāk. Klīst baumas, ka 2016.gadā "One Direction" dosies atvaļinājumā. Šīm baumām klāt pievienojas vēl nākamās, kuras apgalvo, ka, visticamāk, šis atvaļinājums nebeigsies nekad, un "Made in the A.M." patiesībā ir pēdējais "One Direction" albums. 

PĀRSPĒJUŠI PAŠUS BĪTLUS

Pat ja tā ir patiesība, puikām nav par ko kaunēties. Grupas 2011.gada debijas albums "Up All Night" debitēja "Billboard 200" albumu topa virsotnē, arī trīs sekojošās plates nonāca šajā pašā pozīcijā, savukārt "Made in the A.M." singls "Perfect", kuru grupas dalībnieks Harijs Stails it kā veltījis savai bijušajai draudzenei Teilorei Sviftai, debitēja "Billboard Top 100" pirmajā desmitniekā. Un ar šo soli "One Direction" apsteidza pašus "The Beatles", kļūstot par pirmo britu kolektīvu, kurš "Billboard" topa pirmajā desmitniekā spējis debitēt ar piecām dziesmām (Bītliem tādas bija četras).

Visiem auto no 1.decembra jābūt aprīkotiem ar ziemas riepām. Visiem "One Direction" faniem no 13.novembra ir jāklausās grupas jaunais albums "Made in the A.M.". Pienāks pavasaris, un visi ziemas kreņķi aizmirsīsies. Nāks jaunas zvaigznes, un aizmirsīsies arī "One Direction". Taču līdzīgi kā "Take That" arī "One Direction" puišus vēsture vēl šad un tad pieminēs. Ja ne kā aizvien pastāvošu kolektīvu, tad vismaz par tādu, kurš spējis pārspēt pašus Bītlus.


2015, www.musicstories.lv.

Nav komentāru: