sestdiena, 2015. gada 28. novembris

Troye Sivan - "Blue Neighbourhood" (2015)

Trojs Sivans ir divdesmit gadus vecs austrāļu zēns, kurš dzimis Dienvidāfrikā. Zēns kā zēns, mūziķis kā mūziķis. Tomēr Sivans ir spilgts jaunās paaudzes mūziķa piemērs. Tās paaudzes, kura jau no mazotnes varējusi izmantot virtuālās vides dotās iespējas savu mērķu sasniegšanai.

DZĪVI IZSTĀSTA JŪTŪBĒ

Savu pirmo "YouTube" video Sivans ievietoja 2013.gadā, un tas savāca 6 miljonus skatījumu. Savos videostāstos viņš, piemēram, gatavo "īpašos cepumiņus", stāsta par "pēdējo personu, ko ir noskūpstījis", līdz beidzot aptuveni pirms gada viņš pusotras minūtes garā stāstiņā paziņoja, ka ir parakstījis līgumu ar ierakstu kompāniju par sava pirmā albuma izdošanu. Tātad šī zēna dzīvei ir bijis iespējams sekot līdzi, neizejot no "YouTube". Tai skaitā pirms diviem gadiem viņš emocionālā video turpat atzinās, ka ir homoseksuāls. Šai paaudzei to publiskot, izskatās, ir vairāk drosmes kā priekšgājējiem.

Protams, ierakstu kompānijas līgumus nepiedāvā katram, kurš "YouTube" ēterā gatavo pankūkas vai osta pirkstu, ar ko nupat iztīrīts nabas caurums. Sivanam mīlestība uz mūziku bijusi jau no mazotnes, turklāt - viņam labi padevās arī dziedāšana. Iesākumā viņa neapstrīdami favorīti bija Maikls Džeksons un Madonna, taču vēlāk Sivans atrada savu nišu - klasiskās balādes Andrea Bočelli un Selīnas Dionas izpildījumā. "Kad es biju jaunāks, mans mērķis bija ar dziedāšanu cilvēkus saraudināt," viņš atzīstas sarunā ar žurnālu "Billboard". Tiesa, klasesbiedri gan to nav spējuši novērtēt. Bet tas ir tikai loģiski - kurš normāls cilvēks publiski atzīsies, ka viņam patīk Selīna Diona?! 

TOLERANTĀKAS PAAUDZES BALSS

Savas "zēnu soprāna" balss dēļ viņš parādījās dažās TV pārraidēs, un tas viņu noveda pie galvenās lomas mūziklā "Olivers". Jaunā aktiera karjera un "YouTube" atpazīstamība, savukārt, nolika Sivanu pie nākamā karjeras pakāpiena - jauna supervaroņa lomas 2009.gada filmā "X-Men Origins: Wolverine". Un tad nāca neizbēgamais - balss lūzums, un Sivans dažus gadus nedziedāja vispār. "Man patika gulēt gultā un klausīties Šadē, Evas Kesedijas, Emijas Vainhousas un Bilijas Holidejas skumjajā mūzikā," laiku, kurā viņš arī skaudri apjauta savu atšķirīgo seksualitāti, atceras Sivans.

Šīs dieniņas nu ir garām. 4.decembrī ierakstu kompānijas "Capitol" paspārnē klajā nāks Sivana debijas albums "Blue Neighbourhood", kas, kā raksta "Billboard", "palīdzējis viņu veidot kā jaunas, daudz tolerantākas paaudzes balsi." Sivans ar savu atklātību ir palīdzējis "atklāties" arī citiem sava vecuma homoseksuāliem civēkiem. Viņam tviterī seko 3,7 miljoni kontu, tik pat arī "YouTube". Sivana virtuālā vilkme ir milzīga! Tomēr "YouTube" videostāstiņi ir viens, bet pilns studijas albums - pavisam kas cits. Šobrīd ir publiskotas divas dziesmas no jaunās plates - "Youth" un "Talk Me Down". Ja sirds ir no ledus, tā izkusīs. Ja galvā ir tuksneša vētra, tā norims. Un viņam it tikai 20! "Ar vai bez viņa virtuālās ietekmes Trojs kā mākslinieks ir viens no miljona," saka viens no plates līdzautoriem Džeks Antonofs no "Bleachers". Viņam tainība - miljons lietu vēl šajā gadā var atlikt, bet nenoklausīties Troja Sivana plati "Blue Neighbourhood" - tā vienkārši būtu netaisnība pašam pret sevi!


2015, www.musicstories.lv.

Nav komentāru: