trešdiena, 2015. gada 2. decembris

Fils Kolinss atgriežas!

2011.gadā Fils Kolinss (64) paziņoja par aiziešanu no skatuves, daļēji vēloties vairāk laika veltīt ģimenei, daļēji veselības problēmu dēļ. Taču dažas nedēļas atpakaļ viņš paziņoja, ka "vairs nav pensionējies." Fils Kolins ir nolēmis atgriezties. Kas tad ir mainījies un kad varēs sagaidīt kādu jaunu Kolinsa ierakstu?

PARĀDĪT DĒLIEM ĪSTO TĒVU

Fils Kolinss nav uzstājies kopš 2010.gada, un pēdējo oriģinālo dziesmu albumu "Testify" viņš izdeva 2002.gadā. Intervijā žurnālam "Rolling Stone" Kolinss atzīst, ka daļēji atgriežas, jo grib, lai viņa dēli - Metjū (10) un Nikolass (14) - redzētu, kas viņu tēvs īsti ir. "Viņi grib redzēt, ko viņu tētis dara," apgalvo Kolinss. "Kad es pēdējo reizi biju ceļā [koncertturnejā], viņi bija autiņos."

Izvēlētais atgriešanās brīdis nevarētu būt izvēlēts vēl labāk - Kolinsa muzikālais mantojums šobrīd ir tik spēcīgā pozīcijā kā, šķiet, nekad agrāk. Viņa 1981.gada dziesma "In the Air Tonight" tiek uzskatīta par meistardarbu un vienu no populārās mūzikas stūrakmeņiem. Lai arī kopš dziesmas izdošanas  ir pagājuši jau teju 35 gadi, tā savu popularitāti nav zaudējusi arī mūsdienās. Piemēram, Maiks Taisons šo dziesm dzied 2009.gadā uzņemtajā filmā "The Hangover", savukārt "Golden State Warriors" basketbolists Stīvens Karijs to "dzied un bungā", braucot mašīnā, to visu nofilmējot un ievietojot sociālajos tīklos. Turklāt runā, ka savus pakalpojums jaunā albuma dziesmu sacerēšanā Kolinsam piedāvājusi arī pati Adele...

TUMŠIE CEĻI

Tomēr visa lietas būtība nav tikai mūzikā un komponēšanā. 2007.gadā Kolinsa grupas "Genesis" atkalapvienošanās tūres laikā, spēlējot bungas, viņš sabojāja rokas nervu. Tam sekoja muguras operācija, kuras mērķis bija šo nervu salāpīt. Pēc operācijas ārsts apgalvoja, ka neviena kustību funkcija zaudēta netiks. "Viņš teica - ja es atkal vēlos spēlēt bungas, vienīgais, kas man jādara, ir jātrenējas." Bet tobrīd Kolinsu vairāk aizrāva citas lietas.

"Es stundām ilgi skatījos TV un dzēru, un tas mani gandrīz nobeidza," par savas dzīves melno periodu atklāti stāsta Kolinss. "Es izgāju cauri dažiem tumšiem mirkļiem, dzerot par daudz." Attapās Kolinss tad, kad nu jau bijusī sieva savāca abus puikas un pārcēlās pēc iespējas tālāk no bijušā vīra - no Šveices uz Maiami. "Man bija daudz laika, lai apdomātu to, kas ir noticis."

JA GLAIMOS, ATGRIEZĪSIES!

Šajā vasarā Kolinss Maiami pludmalē iegādājās māju, kurā iepriekš dzīvoja Dženifera Lopesa un kur kaimiņos mauriņu pļauj "Bee Gees" Barijs Gibs. "Es neesmu dzēris jau trīs gadus," savu ceļu uz jauno dzīvi iezīmē Kolinss. Viņš ir pārcēlies tuvāk dēliem, un aizvien vairāk laika viņi pavada kopā trijatā. Sevišķi apmierināts ir Nikolass, kurš tēva mājas speciālā skaņu necaurlaidošā istabā mēģinājumus rīko savai grupai. Dzīve pamazām nokārtojās. Līdz vienu rītu Kolinss pamodās ar nejūtīgu labo kāju. Šoreiz pie vainas bija sēžas nervs, bet arī to ārsti saveda kārtībā. Tomēr piecelties arī šobrīd Kolinsam nozīmē visai lielas sāpes. "Vienalga, kas notiek," viņš saka. "[Sliktākajā gadījumā] es joprojām varu spēlēt klavieres un dziedāt."

Nākamā gada 29.janvārī klajā nāks Kolinsa solo albumu "deluxe" kolekcija, kuras sagatavošanā mākslinieks šobrīd ir iekšā ar visu sirdi un dvēseli. "Man ir viegli glaimot." viņš atzīst. "Ja cilvēki no jauna atklāj sev vecas lietas un izrāda interesi, būtu muļķīgi vairāk neradīt mūziku." Tā kā patiesībā Kolinsa atgriešanās ir klausītāju rokās un spējā paglaust pa spalvai tādu spurainu vīru kā Fils Kolinss.



Foto raksta ievadā no fr.news.yahoo.com.

2015, www.musicstories.lv

Nav komentāru: