ceturtdiena, 2015. gada 17. decembris

"Birds of Tokyo" - "Playlist" (2015)

Ar labāko dziesmu izlasēm ir kā ar meitām precību gados. To tēvi, lai nastu pārceltu uz kāda jaunā cilvēka pleciem, savu tautās laižamo lolojumu uzpucē, saliela un sastāsta visas tās labākās lietas. Jo no viņa daiļrunības ir atkarīgs, vai meitu izdosies izprecināt, un, pats galvenais, varbūt vēl komplektā dabūt kādus dažus aunus un/vai grūsnas teles. Labi, iespējams, mūsdienās, vismaz mūsu reģionā, tā vairs nenotiek, bet šo tēvu piegājiens lietai ir pareizs un racionāls.

Grupa "Birds of Tokyo", lai nemaldina tās nosaukums, nemaz nav no Tokijas, bet Pērtas pilsētas Austrālijas Rietumos. Tā ir aktīva jau no 2004.gada, bet savu debijas albumu "Day One" izdeva tikai 2007.gadā. Kopumā kolektīvs ir izdevis četras studijas plates, vēl arī koncertalbumu un labāko dziesmu izlasi "Playlist". Un lūk, šis labāko dziesmu albums tad arī ir "Birds of Tokyo" jaunavas smiņķis.

"Playlist" ir visa labākā esence, ko grupa no sevis ir spējusi iztecināt šo vienpadsmit gadu laikā. Iespējams, Austrālijā pat ķenguri "Birds of Tokyo" dziesmu ritmā, sadevušies ķepās, lēni šūpojas no vienas ciskas uz otru, no galvas zinot visus pantus. Bet ārpus Austrālijas grupai panākumu nav vispār nekādu. Žēl, jo "Birds of Tokyo" sirsnīgā mūzika ir kā radīta, lai aizķertos aiz jūtīga klausītāja dvēseles stīgām arī šeit, Eiropā. Izlase "Playlist" ir lieliska iespēja iepazīt šos talantīgos zēnus, un, kas zina, varbūt sekot līdzi arī viņu turpmākajām gaitām. Un, kas zina, varbūt kādā brīdī izdosies tikt vaļā no dažiem grūsniem auniem, iemainot tos pret sievu. Vai otrādi. Bet tam jau vairs nebūs nozīmes.


2015, www.musicstories.lv.

Nav komentāru: