pirmdiena, 2015. gada 21. decembris

Noah Gundersen - "Carry the Ghost" (2015)

"Šis albums radās no vēlmes izzināt sevi, saprast, kā vajadzētu dzīvot," par jauno plati "Carry the Ghost" saka Sietlas (ASV) mūziķis Noa Gundersens (26). "Bet šajā procesā es sapratu, ka varbūt te nav nekādu "vajadzētu"," viņš turpina savā mājaslapā. ""Carry the Ghost" koncepcija ir: mēs esam radīti caur mūsu pieredzi, un tas ir jāpieņem, nevis pret to jācīnās." 

Kā redzams, Gundersens savā otrajā platē ir nodevies filozofiskām ietekmēm, apcerot savus iekšējos dēmonus un pagātni. "Es vienmēr sevi psiholoģiski analizēju un domāju, kas ir tas, kas mani ir radījis tādu, kāds esmu," portālam "Songfacts.com" atzīst Gundersons. "Es domāju, tā ir liela manas dziesmu komponēšanas daļa." "Carry the Ghost" patiešām ir ļoti personisks albums. Piemēram, plati ievadošā "Slow Dancer" ir šķiršanās, arī iekšēja sabrukuma dziesma. "[Dziesmas] doma ir, ka izdziedināšanās procesā cilvēkiem dažreiz ir nepieciešams skaļi izteikt savas dusmas vai neapmierinātību," skaņdarbu komentē Gundersens. Arī dziesma "Jealous Love" ir par mīlas lietām, radīta pēc Gundersena iepriekšējo attiecību izjukšanas un nododoties pārdomām, kādām kādreiz vajadzētu būt jaunajām. "Kaut kas labāks, bez greizsirdīga partnera, vienkārši romantika," dziesminieks smaidot atklāj pārdomu rezultātu.

Var piekrist Gundersena mājaslapā minētajam, ka viņš nu reiz ir mākslinieks, kurš smagas tēmas savā mūzikā spēj pasniegt viegli. "Carry the Ghost" ir ļoti līdzīgs Deimiena Reisa pēdējam albumam "My Favourite Faded Fantasy" (2014), un dažos apskatos tā tika minēta kā viena no pērnā gada labākajām platēm. "Labākais albums, kāds jebkad radīts folkmūzikas žanrā," par "Carry the Ghost" skaļi jau paspējis nobļauties portāls "Absolutepunk.net". Varbūt akurāti tik skaļi un pompozi arī nevajadzētu, taču daļa patiesības šajā bļāvienā nenoliedzmi ir.


2015, www.musicstories.lv.

Nav komentāru: