trešdiena, 2012. gada 12. decembris

"Bat for Lashes" - "The Haunted Man" (2012)

Vecais vīrs nupat bija ienācis istabā. Pirmajā mirklī viņam šķita, ka miteklī ir silts, taču tā bija tikai ilūzija, ienākot no aukstuma telpā. Ārā jau vairākas nedēļas valdīja ziema, tāpēc Vecajam vīram, lai sasildītos, nācās kurt krāsni. Šodien kurt krāsni nevajadzēja, jo Vecais vīrs visu dienu bija pavadījis ciema bibliotēkā pie vienīgā pieejamā, ar internetu aprīkotā datora. Sievām, kas gaidīja rindu, lai caur interneta banku samaksātu rēķinus, un burkšķeja, ka jāgaida, Vecais vīrs parādīja atkailinātas ģenitālijas. Pārsvarā visas, aurodamas kā sirēnas, aizskrēja pie ciema policista, taču brīdī, kad visas aurotājas ieskrēja iecirknī, ciema policists tieši kā stāvēja pie spoguļa, no sāna un priekšas aplūkojot sevi, kāds viņš izskatās, kad savu policista zizli ir piekabinājis kā pieliekamo čuri, kādus viņš bija redzējis tirgojam Rīgas "intīma veikalos". 

Sievas uzreiz saprata, ka policists ir vienā maisā bāžams ar Veco vīru. "Izvirtuļi!" teica viena no skaļākajām sievām, vienlaikus ar bļāvienu gluži neapzināti palaižot skaļu purkšķi. Baisi skaļu! Iesākumā visi domāja, ka Vecais mežcirtējs atkal benzīna uzpildes stacijā ar degvielas pistoli aizdedzinājis cigareti, radot kārtējo eksploziju, kuru dēļ pa gaisu uzgājušās un tad atjaunotas jau trīs šādas stacijas. Troksnis bija tik skaļš, ka pat vāvere izlēca no dobuma ar jau sakravātu čemodānu, ja izrādītos, ka steidzami jābēg, un pat ezis, notrausis no aizķipušajām actiņām ziemas miegu, izlīda paskatīties, kas īsti noticis. Bet vainīgā sieva, kuras pēdējā laika vienīgās nodarbošanās bija rēķinu maksāšana caur interneta banku un neapslāpējami visu laiku dīgstošo ūsu slēpšana, tās izplūkājot ar flaķenēm, uz brīdi piesarka. "Atvainojiet," viņa zemu paklanījās ciema policista priekšā. "Mēs katrs esam atšķirīgi, tāpēc mums jāciena vienam otrs tāds, kāds viņš ir. Bet interneta banka gan mums ciemā ir tikai vienā datorā." Policists saprotoši pamāja, un sievu bariņš sāka izklīst. Tikai pret vakaru, kad ciema likumsargs jau grasījās doties mājās, viņš konstatēja, ka kopā ar vēl vienu bezjēdzīgi nodzīvoto dienu pazudis arī viņa piekabināmais čuris, kuru viņam par nopelniem sabiedriskās drošības uzturēšanā piešķīra Iekšlietu ministrs. Parasti šādos gadījumos dāvināja pistoles, bet toreiz bija krīze un valdībai labs bartera līgums ar Rīgas "intīma veikalu"...

"Mēs par marihuānas legalizāciju!" Latvijā dzirdami saucieni un pat parakstu vākšana šī mērķa sasniegšanai. Varētu šķist, ka augstāk lasāmā stāsta autoram šis jautājums par marihuānu arī varētu būt aktuāls. Taču tā nav. Viņš vienkārši jau vairākas dienas dzīvo amerikāņu dziesminieces Natašas Kānas jeb "Bat for Lashes" jaunākajā albumā "The Haunted Man" jeb "Nomedītais (vajātais) vīrs". Tajā ir viss, kas ievadošajā stāstā - vīrs, šaujamie vai piekabināmie ieroči, ievads, iztirzājums, kulminācija un beigas. Beigas pie kam ir grandiozas. Albumā "The Haunted Man", sākoties ar bezmaz lirisko "Lillies", Kāna, savu klausītāju satverot aiz kā piekabināma vai dabīgi izauguša, izved cauri savai Aizspogulijai, ceļā sastopot gan savu Cepurnieku, gan Češīras kaķi, un katrs no viņiem parūpējas par to, lai šis ceļojums tik ātri neaizmirstos. Nonākot ceļojuma grandiozajā noslēgumā dziesmā "Deep Sea Diver", top skaidrs, ka šis, visticamāk, kļūs par "ceļojumu aplī". Vēl un vēl, vēl un vēl. Jo albuma "The Haunted Man" Češīras kaķa smaids ir patiesi neatvairāms.




Papildus resursi:

Foto raksta ievadā no www.spin.com.

2012, www.musicstories.lv

Nav komentāru: