sestdiena, 2012. gada 30. jūnijs

"Mike & The Mechanics" - "The Road" (2011, albuma apskats)

Jā, jā, jau dzirdu balsis daudzgalvainajā auditorijā, kas ar šausmu putām uz lūpām sauc, ka šie nav nekādi "Mike & The Mechanics", jo no tiem "mehāniķiem", kas bija "īstie", šajos palicis gaužām maz. Piekrītu. Taču Maiks Razerfords, kam "mehāniķi" bija neliela blakusnodarbe pamatdarbam grupā "Genesis", joprojām ir šajā apvienībā, kam pamatu zem kājām izsita vokālista Pola Janga nāve 2000.gadā.



"Mike & The Mechanics" ziedu laiku - astoņdesmito beigās, deviņdesmito sākumā - zīmogs bija abi vokālisti:  divi Poli - Jangs un Karaks. Ja pirmajam sirdij tuvākas allaž bija balāžu un popa stila dziesmas, tad otrajam vairāk tika kas smagāks un enerģiskāks. Laikam šajā duelī tā īsti uzvaru neguva neviens, jo mēs zinām gana daudzveidīgu "mehāniķu" repertuāru - no gaisīgi himniskās "The Living Years" līdz jestrajiem gabaliem "Over My Shoulder" un "All I Need Is A Miracle". Pēdējais albums, par kuru nevienam nebija šaubu, ka tie ir "Mike & The Mechanics", bija 1999.gada plate, kas nosaukta grupas vārdā, - tā bija pēdējā, kuras ierakstā piedalījās Pols Jangs. Viss, kas ir noticis pēc tam... Līdz 2004.gadam, kamēr grupā vēl dziedāja Karaks (2004.gada plate "Rewired" nebūt nav zemē metama!), tie turpināja būt "Mike & The Mechanics", un visi to tā uztvēra. Ja paskatās vēl tālākā vēsturē, 1996.gadā, kad grupu pameta divi tās dalībnieki un producents-komponists, Razerfords bija tas, kurš izlēma, ka "mehāniķiem" jākļūst par trio - viņš, Jangs un Karaks. Kad pēc plates "Rewired" iznākšanas Karaks "Mike & The Mechanics" pameta, tad - kas no trio, kuru viens ir pametis, aizejot mūžībā, bet otrs - brīvprātīgi, vairs paliek pāri? Viens pats Razerfords! Tāpēc tapa skaidrs, ka īstie "mehāniķi" ir beigušies...



2009.gada nogalē, kad Razerfordu uzņēma Rokenrola slavas zālē, viņš mūzikas žurnālam "Rolling Stone" atzina, ka "patiesībā es rakstu jaunu 'Mike & The Mechanics" albumu. (..) Es strādāju ar dažiem komponistiem, un mums grupā ir dažas jaunas sejas. Dažas solo lietas dara arī Pols Karaks (tiesa, albuma oficiālajā informācijā viņa vārds nekur neparādās, pat pateicību sadaļā - aut.), taču mums ir jauns puisis vārdā Endrjū Roučfords - tāds vairāk R'n'B stila dziedātājs. Tas ir nedaudz savādāk, bet, šķiet, ["Mike & The Mechanics"] dvēsele ir tur joprojām."

Un par to Razerfords nemelo nemaz! Nav jābaidās, ka "The Road" iekļūs kādā no tiem "nežēlīgi burvīgajiem" R'n'B albumu topiem vai apskatiem - "Mike & The Mechanics - 2" turpina sava priekšgājēja labākās tradīcijas: melodiskas popdziesmas, kas papildinātas ar "mehāniķiem" tik iecienītiem bērnu koru treļļiem ("Heaven Doesn't Care"). Arī Roučforda balss ir "iestatīta" maksimāli tuvu Karaka un Janga diapazonam ("Walking On Water"), bet, protams, fanātiskākiem "Mike & The Mechanics" faniem šis viss varētu likties kas līdzīgs balagānam. Neizvēlīgākam melodiskā popa klausītājam gan šī plate noteikti patiks - viņiem nebūs svarīgi, kas dzied, kā sauc grupu, kurš kur aizgājis, kurš atnācis. Viņam vajag vienkārši labu mūziku. Un to nu "Mike & The Mechanics" albums "The Road" piedāvā gan.



Albuma vērtējums: 6/10

Iegādājies "Mike & The Mechanics" albumu legāli!
Klausies "Mike & The Mechanics" mūziku legāli!

2012, www.musicstories.lv








Nav komentāru: