sestdiena, 2016. gada 12. marts

Asaras Kelliju Klārksoni atgiež topos

Kellijas Klārksones (33) aktuālakais albums "Piece by Piece" iznāca pirms gada, 27.februārī. Viņas dzimtenē ASV tas uzkāpa līdz "Billboard" albumu TOP 200 augstākajam pakāpienam. Ne tik labi gāja singliem - "Heartbeat Song" "Billboard HOT 100" spēja uzrāpties vien līdz 21.vietai, bet tam sekojošais "Invincible" simtniekā neiekļuva vispār. Līdzīgs liktenis piemeklēja vēl pērn novembrī izdoto trešo plates singlu "Piece by Piece".

Bet viss mainījās dažas nedēļas atpakaļ. Kā zināms, Klārksone ir talantu televīzijas izrādes "American Idol" pirmās sezonas uzvarētāja. Tas notika pirms 15 gadiem, 2002.gadā. Salīdzinoši zemo reitingu dēļ, līdz ar to arī reklāmas ieņēmumu krituma dēļ,  izrādes veidotāji nolēma pēc šīs piecpadsmitās sezonas šovu slēgt. Protams, no televīzijas tā vienkārši neaiziet, bet rīko grandiozas atvadu svinības. 

25.februārī tajās piedalījās arī Klārksone, kura joprojām ir viena no komerciāli veiksmīgākajām "American Idol" dalībniecēm. Viņai ir iznākuši septiņi albumi, neskaitāmi singli ir ieguvši Zelta un Platīna disku statusus, turklāt viņa bija pirmā! Pirmā "American Idol" uzvarētāja!

Šajās svinībās Klārksone nodziedāja dziesmu "Piece by Piece". Atšķirībā no oriģināla, uz skatuves Klārksone dziesmu izpildīja lēnākā versijā. Šī dziesma ir emocionāls stāsts par viņas attiecībām ar tēvu un vīru, un Klārksonei vairākas reizes nācās apturēt dziedāšanu nevaldāmi plūstošo asaru dēļ. Turklāt ne tikai viņai, bet arī daļai publikas, žūrijas locekli Kītu Urbanu ieskaitot.

Ar to pietika, lai dziesma vienā rāvienā no nekurienes 19.marta "Billboard HOT 100" ielektu 8.vietā! Līdzīgu lēcienu - no 120. uz 6.vietu - piedzīvoja arī viss albums. Lai par efektu būtu pilnīgi droši, Klārksones izdevēji nolēma kalt dzelzi, kamēr tas karsts, 29.februārī izdodot albuma "Piece by Piece" remiksu versiju, savukārt dažas dienas vēlāk iznāca arī plates "deluxe" apkopojums, kurā iekļuta arī "Piece by Piece" dziesmas "American Idol" versija. 

Un lūk, sausais atlikums. Nedēļā pēc 25.februāra "American Idol" sērijas dziesma "Piece by Piece", saskaņā ar "Nielsen Music" datiem, tika lajupielādēta 210 tūkstošu reižu, kas ir par 852% vairāk kā nedēļu iepriekš, raksta "Billboard". Savukārt ASV dziesma tika straumēta 3,1 miljonu reižu, kas sastādīja 969% pieaugumu. Un rezultāts ir, tā teikt, uz pieres: "Piece by Piece" šobrīd ir "Billboard HOT 100" 8.pozīcijā. Un pierāda, cik liela ietekme mūzikas pārdošanā joprojām ir televīzijai.


Foto raksta ievadā no sites.

2016, www.musicstories.lv.

Nav komentāru: