svētdiena, 2016. gada 20. marts

Aurora - "All My Demons Greeting Me as a Friend" (2016)

Deviņpadsmit gadus vecā norvēģu dziedātaja Aurora Aksnes, uz skatuves vienkārši Aurora, rada dīvainu iespaidu. Tādu tīru, mazliet naivu, katrā ziņā šī meitene neizskatās pēc izkrāsotām popzvaigznēm, viena no kurām - Keitija Perija - ir liela Auroras fane. Ar saviem zeltaini sudrabainajiem matiem un bezkosmētikas seju Aurora vairāk līdzinās... vienkāršai meitenei no Norvēģijas.

11.martā klajā nāca Auroras debijas albums "All My Demons Greeting Me as a Friend". Šī plate ir loģisks noslēgums meitenes līdzšinējam dzīves posmam. Bērnībā, ko viņa pavadīja nelielā pilsētiņā Osā netālu no Bergenas, Aurora savam priekam rakstīja dziesmiņas, lai vienkārši izteiktu emocijas. 16 gadu vecumā, iedvesmojoties no Boba Dilana, Aurora sarakstīja dziesmu par mieru pasaulē un nodziedāja to kādā skolas pasākumā. To nofilmēja draugs un video ievietoja feisbukā - Norvēģijas ierakstu kompānija "Petroleum Records" bija pirmā, kura jauno mākslinieci "pierakstīja" pie sevis. 

Pēc vairākiem lokāliem hitiem, ierakstu līgumu ar Auroru parakstīja izdevniecība "Glassnote Records", lai viņas mūziku izdotu Ziemeļamerikā. Turklāt tūlīt aprīlī Aurorai paredzēta 14 koncertu turneja pa ASV. Amerika Aurorai vēl jāiekaro, bet ar Lielbritāniju tā lieta jau ir darīta, pērn kādā TV reklāmā viņai izpildot "Oasis" dziesmu "Half the World Away", ierakstā piedaloties arī pašam "oāzistam" Noelam Galaheram. Lielbritānijai patika! Tiesa, tikai līdz singlu tabulas 11.vietai, bet, ja tā padomā, kas tā norvēģu Aurora angļiem tāda ir?!... Protams, tas ir lielisks sasniegums!

"Es nevaru lasīt avīzi neraudot," viņa atzīst sarunā ar žurnālu "Billboard". "Briesmīgi notikumi mani viegli iespaido." Iespējams, viņas dzīves līdz šim lielākā kļūda bija skatīties filmu par Titāniku. "Es mēnesi [pēc tam] raudāju. Tas mani vienkāŗsi salauza." Taču īstums un dabīgums ir aizvedis Auroru tur, kur viņa ir pašlaik - uz lielajām skatuvēm. "Neviens par to nav vairāk pārsteigts kā es," viņa uzstāj. Un kāpēc lai viņai neticētu? Meitenei, kura uzskata, ka aizsargājot no sāpēm sirdi, tā galu galā pārvēršas par akmeni. "Bet, jo vairāk lietu tu iemācies atzīt, jo lielāka iespēja, ka akmens pārvērtīsies pērlē." To saka meitene ar pērļu sirdi un draugiem dēmoniem.


2016, www.musicstories.lv.

Nav komentāru: