svētdiena, 2014. gada 9. marts

"Real Estate" - "Atlas" (2014)

"Šie Ņūdžersijas mūziķi nerāda nekādas savas karjeras augšupejošās līknes beigu pazīmes," par amerikāņu kvintetu "Real Estate", apskatot tā jaunāko plati "Atlas", saka mūzikas žurnāls "Clash Music". Un viņi nav vienīgie, kas prognozē, ka 2014.gads grupas karjerā iezīmēsies kā jauna augstākā virsotne. "Real Estate" trešais studijas albums "Atlas" ierakstīts Čikāgā, grupas "Wilco" skaņu ierakstu studijā, un tas patiešām ir patīkams pārsteigums, kaut "Real Estate" daiļrades pazinēji un cienītāji diez vai no Martina Kortnija un viņa kolēģiem gaidīja kaut ko neklausāmu un "delete" pogas tūlītējai nospiešanai paredzētu.

"Atlas" vairāk kā visi iepriekšējie "Real Estate" albumi ieliekami tā saucamās amerikāņu mūzikas rāmjos. Par tādu dēvē mūzikas sintēzi no folka, kantrī, blūza, R'n'B un rokenrola. Jaunā plate vīrus arī atpestī no iepriekš viņiem piedēvētās piederības "lo-fi" stilam. Teorētiskās nianses, kā allaž, lai paliek teorētiķiem. Visiem pārējiem - praktiskās. Un "Atlas" klausīšanās prakse liek izdarīt secinājumus, ka mūsu priekšā stāv desmit brīnišķīgas dziesmas, kas, visticamāk, palielinās šīs vasaras mūzikas festivālu apmeklētāju cerības "Real Estate" ieraudzīt tā saukto "hedlaineru" lomā daudzos no tiem. Šīs pašas desmit dziesmas "Clash Music" nosaucis par "pārblīvētām ar nostaļģiju un ilgām", piebilstot, ka Martins Kortnijs "nekad nav bijis spēcīgs vokālists, bet viņa ceļš ir brīnišķīgas, sirsnīgas melodijas un mānīgi strukturētas kompozīcijas, kā netrūkst arī "Real Estate" trešajā albumā "Atlas"."

Viegls, trausls, ārkārtīgi uzbāzīgs. Bet tā patīkami uzbāzīgs. Tāds ir "Real Estate" jaunais albums "Atlas". Pavasara skurbulim tik piemērots. Tam platē arī veltīta instrumentāla kompozīcija. "April's Song". 


2014, www.musicstories.lv

Nav komentāru: