trešdiena, 2014. gada 19. marts

Mike Oldfield - "Man on the Rocks" (2014)

Maiks Oldfīlds, protams, varēja arī nesacerēt pilnīgi neko citu pēc savas 1973.gada debijas plates "Tabular Bells", kura sastāvēja vien no divām kompozīcijām, drīzāk mini simfonijām, katru aptuveni 25 minūtes garām. Iespējams, "Tabular Bells" ir pasaulē vispopulārākās instrumentālās kompozīcijas, jo tās, noīsinot atbilstoši visiem formātiem, spēlē, šķiet, pat "Radio Skonto"! Un plate pārdota jau vairāk kā 17 miljonos kopiju... Taču sešdesmitgadieks Oldfīlds nemaz nedomā plinti (ģitāru) mest krūmos. Guvis emocionālu pacēlumu, uzstājoties 2012.gada Londonas Olimpisko spēļu atklāšanas ceremonijā, vecais zēns ir radījis savu divdesmit piekto albumu "Man on the Rocks".

Skaidrs, no Oldfīlda nekādus tabulārbellus vairs nevienu negaida. Skeptiskākie nošķobās - sak, ko tad tas "roka papucis" sastrādājis šoreiz? Karstākie fani, protams, sajūsmā krīt gar zemi pie jebkuras Oldfīlda atraugas. Pārējiem, kas pa vidu, arī domāta plate "Man on the Rocks". Ir skaidrs, ka kopš 2009.gada Bahamu salās dzīvojošais angļu mūzikas veterāns ir atslābinājies, viņš dara, ko un kā grib. Un jaunākajā veikumā viņš ir gribējis būt uzkrītoši popsīgs. Pat "Westlife" puikas var apskaust Oldfīldu!... Jo "Man on the Rocks" ir popmūzikas paraugstunda. Pietiek jau tikai paklausīties plates ievadošo dziesmu "Sailing" (vokāls ir Fredijam Merkūrijam vizuāli līdzīgā dziedātāja Luka Spillera ziņā), bet tai arī nevajag ļaut sevi apmānīt - albums tālāk ieved daudz dziļākos ūdeņos!

"Man on the Rocks" pēc skata izklausās optimisma pilna, tāda uzmundrinoša platīte. Nemaz nevar pat pateikt, ka tā tapusi laikā, kad Oldfīlds šķīrās no sievas. Tie paši ciniķi droši vien nekautrēsies piebilst, ka - varbūt tieši tāpēc?


2014, www.musicstories.lv

Nav komentāru: