otrdiena, 2012. gada 3. jūlijs

Rufus Wainwright - "Out Of The Game" (2012, pilns albums)

Veinraitu ģimenei šis ir bijis gana ražīgs pavasaris - tēvs Laudons Veinraits Trešais savu teatrāliem priekšnesumiem bagāto plati "Older Than My Old Man Now" un dēls Rufus Veinraits savu "Out Of The Game" izdeva vien ar trīs dienu starpību, attiecīgi, tēvs 17., bet dēls - 20.aprīlī. Lai gan Veinraits jaunākais ir dzimis Amerikā, savu bērnību un lielāko daļu jaunības viņš ir pavadījis Kanādā kopā ar māti, kas no vecā Laudona izšķīrās. Sešu gadu vecumā viņš sāka spēlēt klavieres, bet 13 gados jau uzstājās ģimenes ansamblī kopā ar māsu Martu, mammu Keitu un tanti Annu. 1998.gadā Veinraits izdeva savā vārdā nosauktu debijas plati, kas publikas atsaucības ziņā bija visiem kaķiem zem astes. Līdz pirmajam īsti veiksmīgajam albumam Veinraitam bija jāpagaida nepilni desmit gadi - 2007.gada albums "Release The Stars" Zelta diska statusu ieguva gan Apvienotajā Karalistē, gan Kanādā. Precizitātei - Kanādā tikpat labi gāja arī Veinraita otrajam albumam "Poses" (2001).

Divdesmit pirmā gadsimta pirmās desmitgades otrā puse Veinraitam jau aizritēja vispasaules slavas ēnā. Uz šādas nots pavasarī klajā nāca arī "Out Of The Game". Plates, kuru producēja zināmais angļu dīdžejs un mūziķis Marks Ronsons, ieskaņošanā dalību ņēmusi gan Veinraita māsa Marta, gan Šons Lenons, gan "Yeah Yeah Yeahs" ģitārists Niks Zinners un vēl vesela mūziķu plejāde. Klausoties gan šo, gan citas Veinraita plates, allaž liekas, ka patiesībā savās dziesmās viņš stāsta skumjus stāstus, bet tie viņam izdodas ne depresīvi, bet tādi vairāk skumīgi jautri - nu kaut vai jaunā albuma tituldziesma!

Savā pārliecībā Veinraits ir "pilnīgs liberālis", viņš uzskata, ka "valdībām vispār nebūtu jāiejaucas tajā, kas notiek [pilsoņu] guļamistabās." Viņš arī iestājas par viendzimuma laulību legalizēšanu, jo pats ir gejs, un labprāt vēlētos oficiāli nokārtot attiecības ar savu partneri. Protams, šī beidzamā rindkopa daļu no mūsu homofobās sabiedrības novērsīs no Veinraita mūzikas, pat ja viņiem tā pat patīk. Bet tas jau ir cits stāsts, un tur jāmeklē cita veida medicīnas speciālistu palīdzība.






Papildus resursi:

Foto raksta ievadā no Rufus Veinraita profila portālā "Facebook".

2012, www.musicstories.lv

Nav komentāru: