otrdiena, 2015. gada 3. marts

Kas ir deju mūzikas klausītājs?

Tā sauktā elektroniskā deju mūzika (EDM - Electronic Dance Music) savā attīstībā iet soli solī ar globālajām urbanizācijas tendencēm. Lielajām pilsētām topot apdzīvotākām, rodas aizvien vairāk un vairāk deju klubu, kuros šāda mūzika ir neatņemama sastāvdaļa. Taču izsenis jau pastāv viedoklis, ka EDM ir tādu prātā paplānāku ļaužu iecienīts izklaides mūzikas stils, kurš turklāt iet roku rokā arī ar dažādām sintētiskām atkarību vielām. Tā saucamie intelektuāļi izmantos katru izdevību, lai šādu elektronisku mūziku nodēvētu visādos neglaimojošos vārdos. 

Taču nevar noliegt, ka tieši pēdējos gados EDM uzņem aizvien jaunus apgriezienus. Tam par iemeslu, iespējams, ir EDM aizvien uzskatāmākā saplūšana ar plaša patēriņa popmūziku. Piemēram, franču dīdžejam Deividam Guetam, domājams, pievērst elektroniskajai deju mūzikai ir izdevies ne vienu vien, jo viņš "elektrizē" uz popmūzikas skatuvēm ļoti populārus vārdus, šiem kopdarbiem piesaistot viņu auditoriju. Un, tāpat nevar noliegt, EDM kļūst aizvien inteliģentāka. Tāpēc "intelektuāļiem" aizvien vairāk sāk trūkt argumentu zākām.

Un tad nāca statistiku mīlošā kompānija "Nielsen Entertainment", kas apkopo dažādus datus, tā vien liekas, par jebko. Un kārta bija pienākusi statistikai par EDM klausītāju: kas viņš īsti ir? Izrādās, vidējais EDM klausītājs ir ap 23 gadu vecs baltais vīrietis ar izglītību starp pabeigtu vidējo un iesāktu augstāko un ienākumiem zem vidējā līmeņa. Vai no šī var izdarīt kādus secinājumus? Nu droši vien, ka var, un "intelektuāļi" nespēj vien nostādīt balsi, lai pie pirmās izdevības pārliecinoši paustu: "Bet ko tad es teicu?"


Attēls raksta ievadā no edmsauce.com.
Grafiks no dailyinfographic.com.
2015, www.musicstories.lv
 

Nav komentāru: