trešdiena, 2015. gada 25. marts

"Modest Mouse" - "Strangers to Ourselves" (2015)

Aizaks Broks (39), indīroka kolektīva "Modest Mouse" līderis, ir samērā spuraina personība. Koncerta laikā torsā iedurts nazis, apsūdzība izvarošanā (kas gan vēlāk tapa atsaukta), 2000.gadā viņš pat desmit dienas sabija cietumā, turams aizdomās par slepkavības mēģinājumu, kas vēlāk arī tika atcelts. "Es esmu labs it visā, sevišķi pašsabotāžā," žurnālam "Rolling Stone" atzīst Broks. 

2004.gadā "dīvainā kārtā" "Modest Mouse" singls "Float On" kļuva par globālu radiohitu, bet sekojošā 2007.gada plate "We Were Dead Before the Ship Even Sank" ASV albumu topā pat uzleca līdz augstākajai pozīcijai. Kopš tā laika "Modest Mouse" nebija izdevusi nevienu plati. 2012.gadā Broks savā dzimtajā Portlendā nopirka vecu tipogrāfiju, ko pārvērta par ierakstu studiju un klubu "Ice Cream Party". "Trīs gadus es cēlos, gāju uz studiju, sabiju tur visu dienu, strādāju līdz vakaram un tad ballējos," stāsta Broks. Alkohols, "zālīte" un "visādi sūdi" - tā bija ikdiena! Un tomēr - pēc astoņu gadu pārtraukuma šā gada 20.martā klajā nācis jaunākais "Modest Mouse" albums "Strangers to Ourselves". Žurnāls "Rolling Stone" to nosaucis par "klasisku "Modest Mouse" ierakstu", kas piesātināts ar vonnegūtisku (no Kurta Vonnegūta) humoru.

"Man viņi bija kā "Nirvana" otrais uznāciens," par pirmo sastapšanos ar "Modest Mouse" deviņdesmitajos gados saka grupas "Black Keys" bundzinieks Patriks Karnejs. Un, domājams, platē "Strangers to Ourselves" katrs "savu "Nirvanu"" varēs atrast joprojām.


2015, www.musicstories.lv

Nav komentāru: