svētdiena, 2015. gada 8. marts

Lady Gaga maina imidžu

Daži viņu sauca par stilīgu, daži par "frīkainu", bet reti kuru tā atstāja pilnīgi vienaldzīgu. Stefānija Germanota (28), kuru pasaule pazīst ar vārdu Lady Gaga, uz skatuves ierasti izdarījās ekscentriski, uzstājoties, piemēram, no gaļas veidotā tērpā. Ārišķība darīja savu - tā aizēnoja Lady Gaga talantu un pašu neļāva uztvert nopietni. Taču pēdējā gada laikā viss ir mainījies.

Pagājušā gada rudenī Lady Gaga izdeva albumu, ko duetā iedziedāja kopā ar Amerikas mūzikas leģendu Toniju Benetu (88). Faniem, kas bija pavilkušies uz Gagas ekscentriskajiem izgājieniem, iestājās mērens šoks, ko daļa varbūt norakstīja uz tādu kā cieņas izrādīšanu leģendai. Tādu vienreizēju "soli pa kreisi". Un tad pienāca 22.februāra Oskaru pasniegšanas ceremonija, kurā Lady Gaga uzstājās ar piecu minūšu garu... "Mūzikas skaņu" dziesmu popūriju. "Ir dīvaini dažādos blogos un mājaslapās lasīt: "Kāpēc visi ir tā šokēti par viņas neticamo talantu?"," žurnālam "Billboard" saka Lady Gaga menedžeris Bobijs Kembels. Bet tieši tas arī notika - pasaule beidzot varēja novērtēt viņas talantu, par kuru nav nekādu šaubu (pat, ja ņem vērā, ka pie šī "Mūzikas skaņu" popūriju Lady Gaga strādāja divus mēnešus).

Taču stila maiņai ir arī konsekvences. Lady Gaga spēj izvilināt aizvien mazāk naudas no klausītāju maciņiem. Tas gan nav "dēkas" ar Toniju Benetu dēļ. Lady Gaga uzleca augstāk par savu dibenu jau ar debijas albumu "The Fame"(2008), pārdodot to 16 miljonos kopiju, bet visi nākamie albumi pārdošanas statistikas tabuliņās tikai regresēja, "Artpop" (2011) saskaitot vairs "tikai" 2,5 miljonos kopiju. "Vai tikai man liekas, ka Lady Gaga pilnvērtīgi dzīvo tieši tagad?" savā tvitera kontā pirms pāris dienām jautāja Teilore Svifta. Un viņai var piekrist, jo, izskatās, gan duets ar Benetu, gan "Mūzikas skaņas" - tās visas ir kāda apzināta plāna sastāvdaļas, kam uzdevums ir skaidrs un nepārprotams - Lady Gaga jāpieaug. Un tas vienkārši notiek.


Foto raksta ievadā no billboard.com.
2015, www.musicstories.lv

Nav komentāru: