trešdiena, 2011. gada 16. novembris

"Figurines" - "New Colors" (video), "When the Deer Wore Blue" (pilns albums, audio)

Vai zini, kā dzied egļu sveķu izgarojumus pārostījušies, pustransā esoši meža rūķīši? Vai kā savu kaisli dziesmu mūzai izrāda kaķis, kurš balderjāņus samaisījis un izdzēris ar ieskābušu kazas pienu? Protams, tiešu atbildi mēs nesaņemsim nekad, taču kā paaudze, kas uzaugusi ar "Brīnumzemes" pasaku sērijas grāmatām, pafantazēt mēs varam gan!

Es lieku savu balsi uz to, ka gan dziedoši meža rūķīši, gan apkaifojies kaķis dzied līdzīgi dāņu kvinteta "Figurines" dalībniekiem. Mads Kjergārds ar kolēģiem savā mūzikā prot radīt pasaku meža atmosfēru. Iedomājos, aiz liela koka saknēm, kas jau ložņā pa sūnām, jo zem zemes sen vairs nav vietas, ar ģitārām, bungām un kādu bandžo stāv un dzied pieci rūķīši. Kjergārds ir galvenais, pārējie četri viņam piepalīdz "ūjināt" piedziedājumus, bet vecā koka zarā sēd ūpis un mēģina atcerēties, kad pēdējo reizi ķemmējis uzacis. "Good Old Friends" - tā sauc "Figurines" koncerta nākamo dziesmu, kuru, gluži kā visas iepriekšējās, jaukā grupa savā maigajā "indie-roka" manierē dāvā faniem. Pie "Drunkards Dream" publika beidzot iesilst - divas vāveres uzsāk slaidu valsi, lācim pēc vakardienas joprojām sāp galva, bet, kamēr visi ir iegrimuši mūzikas taktīs, sesks veic netiklas darbības ar ģitāras futrāli, ko pret koku atstutējis "Figurines" viens no ģitārvīriem Kristians Hjelms.

Koncerta laikā grupa ir nospēlējusi labākās dziesmas no visiem saviem četriem albumiem, bet meža publikai jo īpaši patika "Figurines" trešās plates "When the Deer Wore Blue" repertuārs. Bariņš termītu, kas koncertu noskatījās, caurbraucot no viena "jauno projektu" koka ēku ciema, kurš nu kaut kur pazudis, uz otru, skaļi apgalvoja, ka vislabāk grupai tomēr bija padevies debijas albums "Shake a Mountain". Viņam nepiekrita vilks ar koka kāju, kuru bija zaudējis karā pret kaimiņmeža ežiem: "Neviens "Figurines" albums pat tuvu nestāv viņu otrajam veikumam 2005.gada albumam "Skeleton"!" Termīti viņam, protams, nepiekrita un koka kāju nograuza.

Fināls bija klāt. Skanot grupas jaunākā albuma "Figurines" šā brīža lielākajam hītam "New Color", publika vai gluži apraudās, dziesmas izskaņā gaisā izšaujoties trim krāsainām raķetēm - tās izšāva vecais skunsks, izmantojot raķešu palaižamo iekārtu, kas darbojas, enerģijā pārstrādājot viņa smaku. Viss ir beidzies... Publika lēnām izklīst, termīti dodas uz nākamo ciemu, vilks pēc jaunas koka kājas, bet grupa "Figurines", kā allaž, ir ceļa jūtīs uz nākamo mežu, kur to gaida tik pat raiba publika.

Un kamēr es narkologu uzraudzībā ārstēju atkarību no balderjāņu maisījuma ar ieskābušu kazas pienu, aicinu pievienoties "Figurines" cienītāju pulkam, iepazīstot viņu trešo plati "When the Deer Wore Blue", bet pirms tam video dziesmai "New Colors" no grupas jaunākā albuma "Figurines".

Figurines - New Colors from Morningside Records on Vimeo.




Papildus resursi:
http://www.myspace.com/figurinesdk
http://www.facebook.com/figurinestheband

Foto raksta ievadā no "Figurines" profila portālā "Facebook".

2011, www.vilniskronbergs.blogspot.com

Nav komentāru: