pirmdiena, 2011. gada 27. jūnijs

Margo Timminai - 50! (šī diena mūzikas vēsturē, 1961)

Kanādas "folk-kantrī-blūza" leģendārās grupas "Cowboy Junkies" vēsture jau sniedzas teju trešajā gadu desmitā. Bet grupas solistei Margo Timminai akurāt šodien paliek apaļi piecdesmit! Pēc dažiem avotiem gan izriet, ka viņai tie piecdesmit palikuši jau 27.janvārī...:)

Margo, kā viņu visi dēvē, dzimusi 1961.gada 27.jūnijā Monreālā (Kanādā) sešu bērnu ģimenē. Mīlestību uz mūziku viņa ir mantojusi caur savu brāli Maiklu, kura plašu kolekciju viņa bērnībā it bieži klausījusies. Tur arī viņa pirmo reizi sastapās ar Bobu Dilanu, Brūsu Springstīnu, Nīlu Jangu un daudziem citiem. Bērnībā viņa gribēja kļūt kā mamma - apprecēties, dzemdēt daudz bērnu un dzīvoties pa māju. "Bet, ja tas neizdotos, es gribēju būt "go-go" dejotāja," kādā intervijā savas bērnības atmiņas pārstāsta Margo.

Diemžēl šo sapni Margo nepiepildīja - viņa kļuva par dziedātāju, par ko nekad nebija sapņojusi. 1985.gadā Margo kopā ar diviem saviem brāļiem - Maiklu un Pīteru - nodibina grupu "Cowboy Junkies" un pie tā arī paliek. Ieskaitot aktuālāko "Cowboy Junkies" plati "Demons" (2011), grupa laidusi klajā četrpadsmit studijas plates, komerciāli veiksmīgākais no kuriem bija viņu otrais albums "The Trinity Session" (1988).

Jubilāri godinot (pat, ja tā dzimšanas diena bijusi janvārī), turpinājumā pats pirmais "Cowboy Junkies" singls Lū Rida komponētā "Sweet Jane" (1989), bet pēc tam "Angel Mine" no plates "Lay It Down" (1996).





Foto raksta ievadā no www.memphisflyer.com.

2011, www.vilniskronbergs.blogspot.com

Nav komentāru: