ceturtdiena, 2011. gada 2. jūnijs

"Cults" - "Cults" (pilns albums, audio)

Par viņiem gandrīz nekas nav zināms - viņiem nav ne savas "MySpace" lapas, ne kāda plašāka informācija viņu pašu mājas lapā. "Viņi" ir duets "Cults". Sešdesmitie, nenoliedzami, atgriežas. Modernāki kā oriģinālie, bet atgriežas. Pirms laika pasauli sajūsmināja grupa "Summer Camp", kas atkal pēc pusgadsimta atdzīvināja tos laikus mūzikā. Duets "Cults" to izdara vēl ar uzviju.

"Cults" - tie ir divi ļaudis. Braiens Oblivions dzied un spēlē instrumentus, bet Medlaine Follina dzied, un abiem ir gari mati, kurus viņi bildēs krata. Tātad viens no brālēniem Tas, kam ir ģitāra, ir Braines, otrs - Medlaine. Viņiem abiem ir divdesmit viens un viņi šobrīd mācās Ņujorkā (ASV), lai kļūtu par kinorežisoriem. Viņi ir pāris un muzicēt sāka tikai pāris mēnešu atpakaļ. Viņi satikās, kad Oblivions organizēja koncerttūri Medlaines brāļa grupai "The Willowz". Arī pārējā Medlaines ģimene bijusi visnotaļ muzikāla - viņas māte savulaik ierakstījusies kopā ar toreiz zināmo amerikāņu dziedātāju "Dee Dee Ramone", bet viņas audžutēvam bija grupa, kas reiz ierakstīja amerikāņu pankrokeru "The Adolescents" dziesmas "Amoeba" koverversiju, kas noveda pie līguma ar ierakstu kompāniju. Te nu bija - par viņiem gandrīz nekas neesot zināms...:)

Grupas dziesmās var saklausīt daudz ko. Par sešdesmitajiem jau viss skaidrs. Bet dažbrīd, klausoties plati "Cults", liekas ka tie ir "The White Stripes" ("The Curse"), dažbrīd - ka etnogrupa "Enigma" saspēlējas ar deviņdesmito gadu deju zāļu karaļiem grupu "Technotronic" ("Go Outside"). Skaidrs ir viens - šī plate ir pārsteigumu pilna. Un, ja vien pārītis vēl kādu laiku turēsies kopā, par "Cults" mēs dzirdēsim lielas lietas. No sirds iesaku noklausīties viņu debijas plati "Cults", kura nāca klajā šajā nedēļā un kura atrodama akurāt zem šī raksta. Es to daru jau otro dienu un nevaru izslēgt.



Papildus resursi:
http://cultscultscults.com/
http://www.guardian.co.uk/music/2010/may/06/new-band-cults

Foto raksta ievadā no theaudioperv.com.

2011, www.vilniskronbergs.blogspot.com

Nav komentāru: