otrdiena, 2011. gada 14. jūnijs

Bojam Džordžam - 50! (šī diena mūzikas vēsturē, 1961)

Beidzot viņš atbilst savai būtībai - vecs izvirtulis! :) Bet nopietni - šodien pusgadsimta jubileju svin viena no pretrunīgākajām popa zvaigznēm Bojs Džordžs jeb īstajā vārdā Džordžs Alans Odovs. 1961.gada 14.jūnijā pasaule pārvērtās, jo Londonas Dienvidaustrumu piepilsētā Bekslijā hospitāļa dzemdību zāli piepildīja smalki spiedzieni. Iespējams, tā bija pirmā un pēdējā reize, kad apkārtējie varēja, tikai uzmetot Džordžam skatu, noteikt viņa dzimumu, jo vēlāk tas kļuva pagrūti.

Džordža ziedu laiki bija astoņdesmitie. Viņa dziesmu naivais romantisms un lipīgās melodijas aizrāva daudzus. Un Džordžs to izmantoja, pievēršot sev uzmanību, ģērbjoties un krāsojoties vairāk kā meitietis. Un nevienam nebija noslēpums viņa netradicionālā seksuālā orientācija. Un, lai arī astoņdesmitajos sabiedrības tolerance šādam jutelīgam jautājumam bija krietni mazāka kā mūsdienās, publika bija sajūsmā par Džordža izpildītajām dziesmām "Karma Chameleon" (1983), "Do You Really Want to Hurt Me" (1982) no "Culture Club" laikiem vai "Everything I Own" (1987) un "The Crying Game" (1992) no viņa solo karjeras perioda.

Pēdējos gados Džordžs vairāk izcēlies ar skandāliem, ne dziesmām. 1998.gadā "Culture Club" it kā apvienojās, bet tas būtu kaut kas līdzīgs tam, ja no mauzoleja iznestu Ļeņina mūmiju un liktu tai atkal sestdienas talkā nest lielu baļķi - ne vairs tie laiki, ne tikumu! Tāpēc šobrīd vairāk dzirdam par Džordža nedienām ar narkotikām un dzīvošanos pa tiesas zālēm sakarā ar tām. Bet, Džordž, Tev šodien ir piecdesmit! Beidz taču vienreiz ņemties - uzvelc savu vissmalkāko kleitu un sāc taču beidzot uzvesties kā kārtīgam vecim pienākas! :)

Vārdu sakot, daudz laimes, Boj Džordž! Lai Tev vēl piecdesmit! Kā minimums.







Foto raksta ievadā no listas.20minutos.es.

2011, www.vilniskronbergs.blogspot.com

Nav komentāru: