sestdiena, 2011. gada 29. janvāris

"Cowboy Junkies" - "I`ll See You Around", "Angel Mine" (audio, video), "Demons" (pilns albums, audio)




Divdesmit seši gadi - tieši tik šogad atzīmē Kanādas kantrī-blūza-folkroka grupa "Cowboy Junkies". 1985.gadā šo vairākos mūzikas stilos spēlējošo vienību nodibināja soliste Margo Timmina jeb vienkārši Margo kopā ar saviem brāļiem Maiklu un Pīteru un basģitāristu Alanu Entonu. Mūsdienās, izmetot no grupas Alanu, "Cowboy Junkies" droši vien varētu ar sekmēm piedalītos šovā "Dziedošās ģimenes". Kaut gan nē - Timminu ģimene nav augusi dziļi mežā un skolojusies matemātikas zinībās kūtī pie āža vai mājturību pie kādas aplokā izlaistas govs, tāpēc popularitātei šādiem šoviem viņiem šķīstības droši vien ir par maz.

Viņu pirmais albums "Whites Off Earth Now!!" (1986) nekādu ievērību neguva, ko nevarētu teikt par sekojošo "The Trinity Session" (1988), kas dzimtajā Kanādā ieguva divkārtēju Platīna diska statusu. Ar gada, divu intervālu "Cowboy Junkies" izdeva plati pēc plates, taču ārpus Kanādas viņus joprojām nepazina. Līdz 1989.gadā izdoto "Miles from Our Home", laužot līgumu ar savu ierakstu kompāniju un izveidojot grupas personīgo "Latent Recordings", izdevās "iepludināt" gan ASV, gan Apvienotajā Karalistē.

Blakus Braienam Adamam, "Barenaked Ladies", Leonardam Koenam un Rufus Vainraitam "Cowboy Junkies" joprojām ir Kanādas lepnums un neviena kanādiešu izcelsmes mūziķu dziesmu izlase nepaliek bez savas "Cowboy Junkies" artavas.

2009.gada Ziemassvētkos mūžībā aizgāja tuvs "Cowboy Junkies" draugs komponists un dziedātājs Viks Česnats, kurš neskatoties uz daļēju ķermeņa paralīzi, kas bija rezultāts autoavārijai, kurā viņš 18 gadu vecumā iekļuva, savas dzīves laikā veiksmīgi sadarbojās gan ar "kovbojiem", gan citiem mūziķiem, tai skaitā "R.E.M.". Šā gada februārī "Cowboy Junkies" laidīs klajā Česnatam veltītu albumu "Demons", kurā izpildīs viņa dziesmas. "I`ll See You Around" ir viena no šīm dziesmām, tālāk sekojošā "Angel Mine" lai top par klasisku "Cowboy Junkies" daiļrades raksturojumu no plates "Lay It Down" (1996), bet tūlīt aiz tās ar pašas grupas "Cowboy Junkies" nesavtīgo visiem doto atļauju iespējams noklausīties visas "Demon" dziesmas pilnā garumā.

















Papildus resursi:
http://latentrecordings.com
http://www.npr.org

Foto raksta ievadā no http://www.last.fm

2011, www.vilniskronbergs.blogspot.com

Nav komentāru: