svētdiena, 2011. gada 26. jūnijs

Patrick Wolf - "The City", "House" (video)

Pirms pāris dienām savu piekto studijas plati "Lupecalia" laida klajā britu dziedātājs un multiinstrumentālists Patriks Volfs. Uz viņu attiecās teiciens: "Labāk vēlāk, nekā nekad". Labāk vēlāk, nekā nekad iepazīt šo talantīgo jaunēkli, kas divdesmit astoņu gadu vecumā jau spējis būt tik ražens.

Volfs (īstajā vārdā Patriks Denis Aps) dzimis Londonā 1983.gada 30.jūnijā un jau bērnībā apguva havajiešu ģitāras, piano un vijoles spēles mākslas. 2003.gadā, tātad tikai divdesmit gadu vecumā, Volfs izdeva savu debijas plati "Lycanthropy". Turpmāk regulāri ik pa diviem gadiem viņš izdeva pa platei, augot savā skanējumā un paplašinot muzicēšanas stilu no romantiskās folkmūzikas līdz tehnopopam.

"[šajā albumā] katra dziesma ir patiess stāsts, tās nav cēlušās no pasākām vai teikām, kā iepriekšējos albumos," par jaunāko plati "Lupecalia" saka pats Volfs. "Tas ir patiešām romantisks un patiesi godīgs albums". Romantika un mīlestība Volfam nav sveša - viņš ir atklāti atzinies, ka viņam ir vienalga, ko mīlēt - vīrieti vai sievieti. "Laikam varat mani saukt par biseksuālu. Man patīk sekss un iemīlēšanās, bet es pats nevēlos savu seksualitāti nodēvēt kādā terminā," atklāts ir Volfs.

Jaunā plate ir tiešām izcila. Deivids Bovijs, "Orchestral Manoeuvres in the Dark", "The Flaming Lips" - tās ir tikai dažas no ietekmēm, ko var saklausīt vienpadsmit albuma "Lupecalia" dziesmās. Tās ir bagātīgi aranžētas ar stīgu instrumentu partijām, un tajās ir neizskaidrojama mistika, kas liek šo plati klausīties vēl un vēlreiz. "The City" un "House" ir divas brīnišķīgas dziesmas no aktuālākā Volfa albuma - šo dziesmu video turpinājumā. Meklējiet arī visu plati!





Papildus resursi:
http://www.patrickwolf.com/house-splash/
http://www.myspace.com/officialpatrickwolf
http://www.facebook.com/pages/Patrick-Wolf/6229419319?sk=info

Foto raksta ievadā no www.clashmusic.com.

2011, www.vilniskronbergs.blogspot.com

Nav komentāru: