otrdiena, 2011. gada 21. jūnijs

Brendonam Floversam - 30! (šī diena mūzikas vēsturē, 1981)

Šodien savu trīsdesmito dzimšanas dienu svin vienas no populārākās amerikāņu rokgrupas "The Killers" solists Brendons Flovers. Viņš ir dzimis 1981.gada 21.jūnijā Nevadas štata (ASV) Hendersonas pilsētā skotu un lietuviešu izcelsmes vecāku ģimenē.

2001.gadā Flovers kopā ar ģitāristu Deivu Konigu nodibināja grupu "The Killers", kam vēlāk pievienojās arī basģitārists Marks Stormers un bundzinieks Ronijs Vanuci. Grupai ir iznākuši trīs albumi un tiem visiem ir galvu reibinoši panākumi dažādu valstu topos. Aktuālākā "The Killers" plate "Day & Age" iznāca 2008.gadā un Apvienotajā Karalistē vien tā ieguva četrkārtīga Platīna diska statusu.

Pats Flovers paralēli darbam grupā 2010.gadā pievērsās solo karjerai, izdodot kritiķu augsti vērtēto debijas plati "Flamingo", kas atkal lielāku atzinību izpelnījās tieši Britu salās, sasniedzot Zelta diska statusu.

Suminot Floversu šajā apaļajā jubilejā, turpinājumā divi video. "Crossfire" ir pirmais un populārākais singls no Floversa solo plates "Flamingo", bet tūlīt pēc tam "The Killers" dziesma "Human" no albuma "Day & Age".





Foto raksta ievadā no theredradio.typepad.com.

2011, www.vilniskronbergs.blogspot.com

Nav komentāru: