ceturtdiena, 2011. gada 10. marts

Jesca Hoop - "Murder Of Birds", "City Bird" (video), "Hunting My Dress" (pilns albums, audio)


Džeska Hūpa nāk no lauku apvidū dzīvojošas mormoņu ticībā esošas ģimenes Kalifornijas Ziemeļos. Dzīvojot saskaņā ar dabas likumiem, Hūpa arī allaž labi sapratusies ar bērniem. Viņa bijusi iesaistīta gan bērnu rehabilitācijas programmā, gan strādājusi par aukli. Un izauklējusi trīs bērnus nevienam citam kā Tomam Veitam, kura ietekmes uz Hūpas mūziku ir acīmredzamas. "Viņas mūzika ir kā nakts pelde ezerā," atzinis Veits.

Ar cilvēkiem Hūpai laikam ir paveicies - vēl viens viņas karjeras veicinātājs bijis grupas "Elbow" solists Gajs Gārvejs. Tieši pēc viņa uzaicinājuma Hūpa ieradās Mančesterā (Anglija) - te viņa kļuva par "Elbow" Apvienotās Karalistes un ASV tūres komandas sastāvdaļu. Lai arī pieradusi pie saulainā laika savā dzimtajā pusē, acīmredzot, ne sliktāk Hūpa jūtas tradicionāli par miglaino uzskatītajā Anglijā - tieši Mančeterā tapa 2009.gada plate "Hunting My Dress". Kritiķi par šo plati bija sajūsmā, īpaši izceļot dziesmu "Murder Of Birds", ko Hūpa iedziedājusi kopā ar Gārveju.



Jaunākais Hūpas veikums ir singlplate "Snowglobe", kas klajā nāca šā gada 26.janvārī, un, starp citu, arī Apvienotajā Karalistē. Vai tā ir gaiša, dzīvespriecīga mūzika, ko dzied Hūpa arī jaunajā platē? Droši vien nē, jo viņa dzied par lietām, ko pieredzējusi savā mūžā - gan nelaimīgiem cilvēkiem un skumjiem bērniem, gan bezpajumtniekiem un citiem dzīves pabērniem. Bet nevar jau visi dziedāt tikai par rozā ponijiem.

"City Bird" ir video no plates "Snowglobe", bet tūlīt aiz tās albuma "Hunting My Dress" dziesmas cita pēc citas.



Jesca Hoop - Hunting My Dress by Vanguard Records

Papildus resursi:
http://www.jescahoop.com/news/index.html
http://www.myspace.com/jescahoop
http://www.facebook.com/JescaHoopMusic?v=wall

Foto raksta ievadā no Džeskas Hūpas profila portālā "MySpace".

2011, www.vilniskronbergs.blogspot.com

Nav komentāru: