pirmdiena, 2011. gada 6. jūnijs

Billy Preston - "Nothing From Nothing" (šī diena mūzikas vēsturē, 2006)

Šajā dienā piecus gadus atpakaļ, 2006.gada 6.jūnijā, sešdesmit gadu vecumā mūžībā aizgāja leģendārais amerikāņu mūziķis Billijs Prestons. Savas karjera laikā, kas sākās 1965.gadā, Prestons izdeva divdesmit vienu studijas plati, vēl deviņas plates veltītas gospeļu dziedājumiem un piedalījies neskaitāmu grupu albumos kā viesmuzikants. Savu roku viņš pielicis gan pie "The Rolling Stones", gan Ērika Kleptona, gan Džordža Harisona un pat "The Beatles" ierakstu tapšanas.

Prestons ir viens no tiem, ko cilvēki no malas reizēm mēdza dēvēt par "piekto Bītlu". "Get Back" ieraksta sesijas laikā Džons Lenons pat oficiāli ierosinājis pieņemt Prestonu kā piekto "The Beatles" dalībnieku, taču Pols Makartnijs nav tam piekritis. Prestons bija arī talantīgs komponists. Tieši viņš ir autors Džo Kokera septiņdesmito gadu grāvējam "You Are So Beautiful".

Godinot dižā mūziķa piemiņu, turpinājumā viņa 1975.gada ieraksts dziesmai "Nothing From Nothing" un, iespējams, Prestona visu laiku vipopulārākā sakomponētā dziesma "You Are So Beautiful" Džo Kokera izpildījumā.





Foto raksta ievadā no www.soundunwound.com.

2011, www.vilniskronbergs.blogspot.com

Nav komentāru: