trešdiena, 2011. gada 1. jūnijs

Elvis Presley - "Surrender" (šī diena mūzikas vēsturē, 1961)

1961.gada 1.jūnijs Elvisam Preslijam droši vien kārtējo reizi deva apziņu, ka viņš ir labākais, jo šajā dienā viņa uz itāliešu balādes "Return To Sorrento" bāzētā dziesma "Surrender" Apvienotās Karalistes singlu topā ieņēma pirmo vietu. Droši vien šis panākums Preslijam arī nebija nekas īpašs, jo šis bija jau viņa astotais Nr.1 šajā topa tabulā. Kopumā savas dzīves un jau pēcnāves laikā Preslija kontā ir trīsdesmit sešas Nr.1 dziesmas un divdesmit Nr.1 plates ASV un Apvienotā Karalistes topos.

Dziesmu "Surrender" sarakstīja Doks Pomus un Morts Šūmans, kas Preslijam viņa karjeras laikā radījuši divdesmit piecas dziesmas. Šī ir bāzēta uz kādu neapoliešu 1902.gada balādi.

Bet vispār 1.jūnijs Preslija dzīvē ir atzīmējams vēl ar kādu faktu - 1971.gada 1.jūnijā publiskai apskatei tika atvērts divistabu dzīvoklis Tupelo pilsētā Misisipi štatā (ASV), kur 1935.gada 8.janvārī Preslijs bija dzimis. Rokenrola karalis mira 1977.gada 16.augustā Memfisā (ASV). Pēc oficiālās versijas - no narkotiku pārdozēšanas.

Turpinājumā kāda fana pašdarināts video Preslija dziesmai "Surrender" un tāda paša fana video vēstījums no ekskursijas uz sava elka dzimtajām mājām Tupelo.





Foto raksta ievadā no www.oleo.tv.

2011, www.vilniskronbergs.blogspot.com

Nav komentāru: