svētdiena, 2011. gada 5. jūnijs

"The Pierces" - "Glorious", "We Are Stars" (video), "Boring", "Secret" (audio)

Ketrīne un Elisone Pīrsas ir māsas, kuras vēl pirms runāšanas esot iemācījušās dziedāt un vienmēr to darījušas abas kopā. Tas noticis viņu mājās Alabamā (ASV) sava muzikālā tēva ģitārspēlēs pavadībā. "Simon and Garfunkel", "The Beatles", "The Rolling Stones", Als Grīns un Džoni Mičela bija tie, kas zīmēja abu meiteņu bērnības pasaku mūzikā. Arī viņu mamma bija radoša dvēsele, jo nodarbojās ar glezniecību, kā pēdās gājusi Ketrīna, bet abas māsas pie visa klāt vēl ir arī profesionāli apguvušas baleta dejas mākslu.

Tagad abas mājo Ņujorkā, uz kurieni pirmā ar savu puisi pārcēlās Elisone, pēc tam Ketrīna septiņpadsmit gadu vecumā, iestājoties Amerikas baleta vasaras skolā. Un abas iemīlēja šo allaž trokšņaino pilsētu. Ar pilnu krūti metušās jaunajā dzīvē, māsas, loģiski, nonāca tādā sabiedrībā, kurā apgrozījās ne viens vien muzikāls talants. Laikā, kad Ketrīna sāka veidot savu muzikālo karjeru, Elisone piedalījās Raiena Adamsa debijas plates "Heartbreaker" ierakstā.

Savu pirmo albumu "The Pierces" māsas izdeva 2000.gadā, tam sekoja vēl divas plates - "Light of the Moon" (2005) un "Thirteen Tales of Love and Revenge" (2007). Un tomēr - māsas Pīrsas bija cerējušas uz ko vairāk, jo šo plašu panākumi bija nu nekādi. Taču, ierakstot savu ceturto plati "You & I", meitenēm bija priekšnojautas, ka viss mainīsies uz labu. Kā nekā pie tās roku pielicis arī "Coldplay" producents Riks Simpsons.

Burtiski pirms pāris dienām, 30.maijā, "The Pierces" laida klajā šo savu ceturto plati, un, kā ziņo raidsabiedrība "BBC", tas Apvienotās Karalistes albumu topā šobrīd ieņem augsto trešo vietu. Grūti teikt, kas ir ar tiem topiem, cik tiem var ticēt un vai tas vispār it kāds raksturojums jaunam albumam. Jo, piemēram, "Thirteen Tales of Love and Revenge" ir laba plate, neskatoties uz nekādiem rādītājiem topu tabulās. Bet jaunā albuma "You & I" dziesma "Glorious" vispār nogāž no kātiem! Sen nav dzirdēts nekas tik vitāls un svaigs uz pārblīvētās "folk-rok-popa" skatuves. Tāpēc ar "Glorious" video arī turpinām, pēc tam "We Are Stars" no šīs paša plates un, visbeidzot, divi audio gabaliņi - "Boring" un "Secret" (ko iespējams lejupielādēt) no pieminētās plates "Thirteen Tales of Love and Revenge".





The pierces - Boring by magdatetradze

Secret - The Pierces by musicnomad

Papildus resursi:
http://www.thepiercesmusic.com/
http://www.myspace.com/thepierces

Foto raksta ievadā no "The Pierces" profila portālā "MySpace".

2011, www.vilniskronbergs.blogspot.com

Nav komentāru: