svētdiena, 2011. gada 12. jūnijs

"Foster The People" - "Pumped Up Kicks", "Houdini", "Helena Beat" (video)

"Labs "indie" rokenrols," tā par kvintetu "Foster The People" no Losandželosas (ASV) īsi un kodolīgi saka mūzikas izdevums "NME". Pirmo reizi publiski viņi uzstājās 2009.gada oktobrī. "Viņi" ir Marks Fosters, Marks Pontiuss un Kabijs Finkss, kam koncertos pievienojas Šons Kimono un Aizoms Innis. Tātad principā trio, bet koncertos kvintets.

"Foster The People" miksē vairākus mūzikas stilus vienā. Cauri ģitāras skaņām monotoni skan saprogrammētas bungu mašīnas un daudz sintezatora. Un tas ir saprotams, jo Fosters vispār ir riktīgs ziķeris - viņš gan dzied, gan spēlē klavieres, sintezatoru, ģitāru un perkusijas, gan arī ir programmētājs, kam eksperimenti mūzikā, šķiet, ļoti iet pie sirds. Fosters skaitās šī kolektīva galvenais cilvēks, ko parāda arī grupas nosaukums. Iesākumā gan tas bija "Foster & the People", bet cilvēku slinkums, cenšoties samazināt izrunājamo teikumu garumu ņēma virsroku - tāpat visi grupu sauca "Foster The People", izmetot vārdu "and", un pats Fosters padevās.

Pirms pāris nedēļām, 23.maijā, grupa laida klajā savu debijas plati "Torches". Eiropā tā gan iznāks tikai 27.jūnijā. Tās ir desmit dziesmas, kuras ir vērts noklausīties. Trīs no tām aicinu ievērtēt šepat zem raksta - "Pumped Up Kicks", "Houdini" un "Helena Beat" video versijās.

Foster The People - Pumped Up Kicks from Foster The People on Vimeo.


Houdini (Live In Solana Beach) from Foster The People on Vimeo.


Foster The People - Helena Beat (Live In Brisbane, Australia) from Foster The People on Vimeo.


Papildus resursi:
http://www.fosterthepeople.com/home/
http://www.myspace.com/fosterthepeople
http://www.facebook.com/fosterthepeople?sk=info

Foto raksta ievadā no www.fosterthepeople.com.

2011, www.vilniskronbergs.blogspot.com

Nav komentāru: