trešdiena, 2011. gada 29. jūnijs

"Balam Acab" - "Dream Out" (video), "See Birds", "Oh, Why" (audio)

Katrs, kurš uzzina, ka aiz pseidonīma "Balam Acab" slēpjas vien deviņpadsmit gadus vecais puika Alekss Kūns, ir patiesi izbrīnīts - vai tiešām ko tādu spēj radīt gandrīz vēl tīnis?! Un visiem nākas secināt, ka spēj gan.

Kūns ir viens no "interneta paaudzes" mūzikas veidotājiem. Savu karjeru Pensilvānijas (ASV) štata iedzīvotājs Kūns uzsāka citā elektroniskās mūzikas projektā "Etherea", bet šobrit ir pilnībā nodevies savai "Balam Acab" lietai. Kūns veido mūziku datorā, viņš rada melodiju un tad to apstrādā ar dažādiem skaņas efektiem, papildinot to ar programmatūras pārveidotu vokālu.

Pagājušā gada augustā Kūns laida klajā savu debijas singlplati "See Birds". Tāda paša nosaukuma singls ir tapis slavens ar to, ka tas ir izmantots kosmētikas ražotāja "L'Oreal" reklāmā ar slavenās dziedātājas Beyoncé piedalīšanos. Uz jautājumu, kā Kūns pats skatās uz šo faktu, ka viņa dziesma tā tiek izmantota, viņš atbild, ka patiesībā šo reklāmu ir redzējis tikai tāpēc, ka kāds to bija augšupielādējis "Youtube" portālā. Jo Kūns neskatās TV. "Iespējams, neviens no manas mūzikas klausītājiem neskatās TV," intervijā mūzikas portālam "Alteredzones.com" koķeti mēģina apgalvot pats Kūns.

Šobrīd talantīgajam jaunietim ir darba pilnas rokas, jo top viņa debijas plate, kam dienas gaismu paredzēts ieraudzīt šajā vasarā. To gaidot, aicinu iepazīt Aleksa Kūna līdzšinējo daiļradi - slavenāko viņa darbu "See Birds" un "Oh, Why" audioversijā, kā arī skaņdarbu "Dream Out" kaut kādā nebūt video variantā.

Dream Out - Balam Acab from dre間am on Vimeo.


Balam Acab - See Birds by boingbumchak

Balam Acab - Oh, Why by Voler

Papildus resursi:
http://www.myspace.com/thebalamacab
http://www.facebook.com/pages/Balam-Acab/321654552079?sk=info
http://alteredzones.com/posts/1002/artist-profile-balam-acab
http://www.guardian.co.uk/music/2010/dec/02/new-band-balam-acab

Foto raksta ievadā no www.xlr8r.com.

2011, www.vilniskronbergs.blogspot.com

Nav komentāru: