ceturtdiena, 2011. gada 23. jūnijs

"The Friend" - "New Berlin Wall" (video), "Yo-Yo Innuendo", "Streets Call" u.c. (dziesmu liste, audio)

Somu kvartets ar "oriģinālo" nosaukumu "The Friend" spēlē melodisku "indie-popu" ar nolūku iepriecināt cilvēkus un nest tiem gaismu dzīvē, kaut kā tā teikts "The Friend" resursos internetā. "Grupas mūziku varētu raksturot ar tādiem vārdiem kā pops, deju mūzika, melodisks roks un atmosfēriska skaņa," savā mājas lapā visu savā muzicēšanas stilā pa plauktiņiem saliek grupas dalībnieki.

Grupas vēsture aizsākas 2006.gadā, kad bundzinieks Anti Siniranta un basģitārists Jako Kajans pievienojas ģitāristiem Miko Koskinenam un Andersam Vūrimā, kurš amatu apvienošanas kārtībā kļuva arī par solistu. 2007.gadā puikas izdeva savu debijas singlpati "Sports", bet gadu vēlāk singlu "Sparkling in the Rain".

Piecus gadus pēc dibināšanas, šā gada februārī, grupa "The Friend" beidzot laiž klajā savu pilno debijas plati "Athletic Girls" ar desmit dziesmām, piecas no kurām iespējams noklausīties zem šī raksta, tāpat kā video versiju albuma dziesmai "New Berlin Wall". To, vai grupa tik tiešām ienes gaismu mūsu drūmajās dzīvēs, grūti teikt. Bet viens ir skaidrs - viņu mūzika ir labi klausāma, tā nav vienveidīga (nu labi, varbūt nedaudz), un visiem klasiskā "indie" mūzikas cienītājiem šī plate noteikti jānoklausās, lai varbūt atklātu savus jaunos elkus.

The Friend - New Berlin Wall from thefriendband on Vimeo.


The Friend by drinktonightrecords

Papildus resursi:
http://www.thefriendband.com
http://www.myspace.com/thefriendband
http://www.facebook.com/thefriendband?sk=info

Foto raksta ievadā no "The Friend" profila portālā "MySpace".

2011, www.vilniskronbergs.blogspot.com

Nav komentāru: