svētdiena, 2016. gada 3. janvāris

Sia - "This Is Acting" (2016)

29.janvārī iznāks dziedātājas un komponistes Sia Furleres jeb vienkārši Sia jaunais albums "This Is Acting". Vērtējot pēc jau publiskotajiem singliem "Alive", "Bird Set Fire" un "Cheap Thrills", sagaidāms, ka "This Is Acting" būs sprādzienbīstams - tik daudz tajā ietvertas enerģijas! Protams, tuvāk plates iznākšanai būs recenzijas, intervijas (gan jau Furleres kundze atkal izdomās sēdēt TV studijā ar papīra turzu uz galvas vai, cerams,  parādīs kamerā savas spalvainās paduses), bet šoreiz, pateicoties žurnālam "Rolling Stone", ir iespeja ieskatīties arī citā Furleres personības šķautnē. Proti, Furlerē - komponistē.

"Es esmu visai veiksmīga [komponiste], jo esmu produktīva," sarunā ar "Rolling Stone" saka Furlere. Izrādās, viņa pagājušā gadā kādu laiku ierakstu studijā strādājusi arī ar Adeli, palīdzot tapt dziesmām, kuras vēlāk pārtapa grandiozajā albumā "25". Furlere atzīst, ka darba procesā var būt īsta "kuce", taču Adele spējusi visus asumus nogludināt. Bet - neviena no abu kopdarba dziesmām albumā "25" tā arī netika iekļauta. "Varbūt dziesmās bija pārāk daudz manas balss, bet nepietiekami viņas," par iemesliem prāto Furlere. 

Bet nav ļaunuma bez labuma. Divas no Adeles izbrāķētajām dziesmām, tai skaitā kosmiskā "Alive", būs atrodamas Furleres platē "This Is Acting". Patiesībā tā būs pilna skaņdarbiem, kurus noraidījuši tā saucamie A klases mākslinieki. "Es jūtu, ka tie ir hiti, bet nevienam tie nav vajadzīgi," par attieksmi pret savām dziesmām nedaudz pasūdzas Furlere. "Un tad es padomāju: paskatīsimies, paeksperimentēsim, vai tā ir taisnība." Eksperiments saucas "This Is Acting" un bez jau minētajām Adeles izbrāķētajām dziesmām, tajā būs atrodamas arī, piemēram, Riannas kā "pārāk jauka" noraidītā "Cheap Thrills" un Bejonsī atmestā "Footprints", jo tā izklausoties "pārāk šakīriska" (no Šakiras). Bet platē tomēr būs viena dziesma, kura nav piedāvāta nevienam citam - "One Million Bullets". Furlere to sauc tā kā par savu albuma "bērniņu".

Savā ziņā bērniņi ir visas dziesmas, ko Furlere vai jebkurš komponists ir radījis. Komponistiem, kuri dzied arī paši, reizēm savu dziesmu atdošana citiem izraisa duālas sajūtas. Taču Furlere, vismaz sakās, par to nepārdzīvo. Jo viņas kā autores vērtība pieaug, līdz ar izpildītāju panākumiem. "Jo vairāk mana vērtība pieaug, jo vairojas jēga šīs dziesmas dziedāt man pašai, nevis atdot tās citiem," saka Furlere. "Un tas ir aizraujoši!". Tātad 29.janvārī elpa jāievelk īpaši dzīļi!




2016, www.musicstories.lv.

Nav komentāru: