pirmdiena, 2013. gada 25. februāris

"Lowpines" - "Give Me A Horse" (2012)

Noslēpumiem tītais (bez specifiskas meklēšanas viņu vārdus neatrast) Londonas duets "Lowpines", par kuru nav atrodamas arī nekādas plašākas ziņas, līdzīgā manierē spēlējas ar savu klausītāju. Pieļaujams, ka singlplatīte "Give Me A Horse" ir tās debijas veikums (jo nekas cits zem šī projekta nevienā vietā neparādās), tāpēc spriest par šo "Lowpines" nākas caur šīm trim, dažviet atrodamām četrām dziesmām. Akustiskās mūzikas portāla "Daytrotter" apskatnieks Šons Mollers dueta daiļradi reducē uz salīdzinājumu ar siltu vannu. Šādas nodarbes cienītāji noteikti piekritīs salīdzinājumam, dažās "Lowpines" dziesmu vietās atpazīstot uzspēlēta izbrīna sajūtu mirklī, kad līdz kaklam klātajā mierīgajā vannas ūdens virsmā parādās atomsēnei līdzīgie burbuļi, kas kā zemūdens pasta baloži atnes gāzveida vēsti no atverēm, kas tajā brīdī atrodas sārmainā ziepjūdens pašā gruntī.

Ja es būtu rakstnieks, kas izdevis kādu lielu pasaules dižpārdokli, peldētu nopelnīto miljonu jūrā, varētu pabarot visus Āfrikas bērnus un pat tad man vēl paliktu pāri daži lati bundžai iebiezināta piena ar cukuru, es nejustos laimīgs. Jo mani nomocītu asi sirdsapziņas dūrēji. Par to, ka savu dižo pārdokli, ko lasa visos kontinentos, apspriež sieviešu un sadomazohistu profesionālajos žurnālos, neesmu spējis un nekad nespēšu pārvērst tik skaistās dziesmās kā to prot duets "Lowpines". Un lai tie, kam mūzika ir ikdiena, nestāsta, ka viņus nemāc skaudība, ka "Give Me A Horse" radītājs ir kāds cits, nevis viņi. 

Zemāk "Lowpines" singlalbums triju dziesmu versijā, ko iespējams arī lejupielādēt, bet, papildināta un pamainīta ar citām dziesmām (kopā četrām), dueta daiļrade akustiskā versijā pieejama dzirdēšanai un lejupielādēšanai portālā "Daytrotter" (tas gan iespējams ar zināma veida līdzmaksājuma palīdzību).




Papildus resursi:

Foto raksta ievadā no elbo.ws.

2013, www.musicstories.lv

Nav komentāru: