svētdiena, 2011. gada 17. aprīlis

Hafdis Huld - "Action Man", "Synchronised Swimmers" (video, pilns albums, audio)

Trīsdesmit vienu gadu jaunā Hefdisa Halda ir dzimusi Reikjavikā Īslandē. No piecpadsmit gadu vecuma viņa ceļoja pa pasauli, uzstājoties īslandiešu elektroniskās mūzikas ansamblī "GusGus". 1999.gadā, šo grupu pametusi, Halda sāka pati sacerēt dziesmas un arī tās izpildīt. 2006.gadā viņa laida klajā savu debijas plati "Dirty Paper Cup", kura pēc gada ieguva Īslandes Mūzikas Balvu kā labākais popa albums. Iespējams, šādu panākumu palīdzēja kaldināt daži pieaicinātie dziesmu autori, piemēram, Džims Abiss, kurš neskopojas ar dziesmām arī grupai "Arctic Monkeys" un "Sneaker Pimps" dziesmu autors Kriss Korners.

Pagājušā gadā Halda izdeva savu otro studijas plati "Synchronised Swimmers", kuru dažādi mūzikas apgādi izdeva ne tikai viņas dzimtenē, bet arī citur Eiropā un pat ASV. Albumam sekoja uzstāšanās vairākos festivālos, tajā skaitā arī Glastonberijas festivālā.

Ko tad spēlē un dzied šī Hefdisa Halda? Iegūtā mūzikas balva jau savu zīmogu ir uzlikusi - viņa ir kārtīga Īslandes popa meitene. Britu "The Guardian" mūzikas apskatnieki šo palabo, piebilstot, ka tas ir folkpops. Bet raidstacija BBC par viņu ir vienkārši sajūsmā! Sajūsmā par savu tautieti ir arī paši īslandieši - viņas "MySpace" profilu apskatījis, kā minēts interneta avotos, "apmeklētāju skaits, kurš ir ekvivalents vairāk kā pusei no Īslandes iedzīvotāju skaita". Un pēc 2008.gada datiem Īslandē dzīvoja nepilni 320 tūkstoši iedzīvotāji...

Un, ja, skatoties video dziesmām "Action Man" un "Synchronised Swimmers" no jaunākās Haldas plates, neatstāj sajūta, ka viņa jau kaut kur ir redzēta, nevajag mocīties atceroties. Pačukstēsim un arī parādīsim, kur viņa redzēta - ar klasiskās Semas Braunas dziesmas "Stop" versiju Halda Eiropas tirgū palīdzēja kompānijai "Mercedes-Benz" reklamēt tās videi draudzīgos auto. Aiz visiem video arī pilna plate "Synchronised Swimmers".







Hafdis Huld - Synchronised Swimmers by OK! Good Records

Papildus resursi:
http://www.hafdishuld.com/index.html
http://www.myspace.com/hafdishuld
http://www.facebook.com/pages/Hafdis-Huld/39128019044?sk=info

Foto raksta ievadā no Hefdisas Haldas profila portālā "MySpace".

2011, www.vilniskronbergs.blogspot.com

Nav komentāru: