trešdiena, 2011. gada 27. jūlijs

"The Wooden Birds" - "Hometown Fantasy" (video), "Folly Cub", "Two Matchsticks" u.c. (audio, dziesmu liste)

ASV Teksasas štata Ostinas pilsētā bāzētais kolektīvs "The Wooden Birds" pa lielam ir viena cilvēka projekts - amerikāņu "indie" grupas "American Analog Set" līderis Endrjū Kenijs droši vien nenoliegs, ka sava loma apvienības skanējumā ir gan Leslijai Sišonai viņas aizrautīgās balss dēļ, gan Metam Poundam viņa lieliskās ģitārspēles dēļ, gan Šonam Haskinam viņa veiklo rociņu pie bungām dēļ. Tomēr - Kenijs ir galvenais.

Pāris gadus atpakaļ kritika bija vienisprātis - līdz ar "The Wooden Birds" 2009.gada debijas plati "Magnolia" bija radies kaut kas, kam daudzi jaunie censoņi mēģinās līdzināties, nemaz jau nerunājot par fanu tūkstošiem, kas, iespējams, beidzot atrada to, ko tik ilgi gaidīja - vienkāršu, bet tajā pašā laikā ne prastu mūziku, kurā strāvojas gan klasiskais amerikāņu "folks", gan viegls "alternative" kokteilis. Bet viss ir tik sabalansēts, ka pat visizsmalcinātākais mūzikas gardēdis būs apmierināts un nekaunēsies par savu izvēli.

Šā gada vasaras sākumā šie paši gardēži atkal varēja mieloties un, cerams, dara to joprojām, jo klajā nāca "The Wooden Birds" otrā studijas plate "Two Matchsticks". Mūzikas portāls "Pitchfork" albuma anotācijā atzīst, ka tā galvenā priekšrocība ir dziesmu teksti, kuri skaidrā un vienkāršā valodā pastāsta par to, kas notiek mūsu dzīvēs - mīlestību, zaudējumiem, prieku un bēdām. Piemēram, dziesma "Criminals Win" ir "par kaut ko sliktu, kas var notikt ar labiem cilvēkiem." Bet "Warm to the Blade" ir stāsts par salauztas sirds ārstēšanu, meklējot dzīvei jaunu piepildījumu.

Turpinājumā lai iet video debijas plates dziesmai "Hometown Fantasy" un tad arī septiņas dažādas "The Wooden Birds" dziesmas audio versijā ar iespēju tās lejupielādēt - dziesmas gan no grupas jaunās plates "Two Matchsticks", gan iepriekšējām (jā, 2010.gadā "The Wooden Birds" izdeva arī singlpati "Montague Street").





Papildus resursi:
http://www.thewoodenbirds.com
http://www.myspace.com/thewoodenbirds
http://www.facebook.com/thewoodenbirds?sk=info

Foto raksta ievadā no rightonpr.blogspot.com.

2011, www.vilniskronbergs.blogspot.com

Nav komentāru: