pirmdiena, 2012. gada 14. maijs

"Yellowbirds" - "Beneath The Reach Of Light" (video), "The Color" (2011, pilns albums)

Pirms vairāk kā gada, 2011.gada februārī, kaut kur plašajās Amerikas ārēs, konkrētāk - Bruklinā, Sems Koens izdeva savu debijas plati "The Color", jaunumi par kuru līdz šim kaut kā bija paslīdējuši garām. Koens savu projektu nodēvēja par "Yellowbirds" jeb dzeltenie putni, kas pārsteidzoši precīzi raksturo viņa mūziku - tā izstaro gluži kā saules siltumu, rada vispārēju labsajūtu, tajā pašā laikā - var apdedzināties! Platē var tā iegrimt, ka pazūd laika un telpas sajūta. Jau pie "The Color" otrās dziesmas "Rings In The Trees" ir sajūta, ka vairs "neatlaidīs". Kas ir šīs pievilcības pamatā?

Protams, pirmkārt jau noskaņa, ko Koens rada ar savām bungu mašīnām, sintezatoriem un skaņu efektu uzpariktēm, iečivinot starp instrumentiem arī pa kādam putna čiepstam vai jebkam citam, ko mēdz dēvēt par "ambient" skaņu efektiem, - tādi, ko bez jebkādiem palīglīdzekļiem var panākt pēc aptuveni puslitra stipra alkoholiskā dzēriena izdzeršanas. Apvienojumā ar izteiktajiem ģitāras solo un Koena noslieci uz psihedēlijas piešprici it visam, rezultāts ir tāds, ka gribās vienkārši bez iemesla izskūt paduses un noelsties: "Ou! Vot tas ir kaut kas!"

Nebūtu jābaidās, ka albums "The Color" ir tikai pilns muzikāliem eksperimentiem, nebūt ne. Tajā dzīvo gan Džons Lenons, gan Nīls Henons no "The Devine Comedy", gan jebkas cits, ko katrs no mums dievina mūzikā un cenšas to saskatīt jebkur. Koens mums piedāvā piedzīvojumu, tad, sasodīts, kāpēc tam neļauties?






Papildus resursi:

Foto raksta ievadā no "Yellowbirds" profila portālā "Facebook".

2012, www.musicstories.lv

Nav komentāru: