ceturtdiena, 2012. gada 10. maijs

Patrick Watson - "Into Giants" (video), "Adventures in Your Own Backyard" (2012, pilns albums)

Agrs jūnija sākums rīts. Naktī bijis vēl vēss. Saule nupat aust. Virs zaļojošajiem laukiem kā plēve uz silta piena pārklājas migla. Sienāzis, beidzis čīgāt kādā skudrupūžņa lokālā, nav ticis līdz mājām, bet "atplīsis" zem pienenes platās lapas. Drīz sāks kviegt stulbais gailis, kas iedomājies, ka ir modinātājs. Bet šobrīd vēl viss ir kluss un mierīgs. Un tieši šajā brīdī, kad pasaule ir pieklususi jaunas dienas gaidās, miglas vālu aizsegā puķainā kleitiņā un ar paceltās rokās saņemtu plīvojošu palagu (kā Ērikonkulis no "Limuzīna Jāņu nakts krāsā") pār zemeņu dobēm lec ciema transvestīts. Lai arī viņam ir tuvu piecdesmit, grācijas viņā ir vairāk kā vidusmēra balerīnā. Bet, kad viņš ver muti, lai dāvātu pasaulei savu rīta dziesmu, pat stārķis ligzdā noelšas; viņš zina - šīs dziesmas dēļ bija vērts pavasarī atgriezties no siltajām zemēm.

Ne puķainā kleitiņa, ne orientācija, ne plīvojošais palags, bet balss! Balss ir tas kopīgais, kas saista lēkājošo traktoristu - transpersonu un šīs dienas stāsta varoni amerikāņu dziedātāju Patriku Vatsonu. Un grācija! Vēl Vatsonu, ja turpina poētiski, var salīdzināt ar maza strautiņa dzidro čalošanu... Bet vispār Vatsons ir Kalifornijā (ASV) dzimis un vēlāk uz Kanādu pārcēlies dziedātājs un komponists, kurš nesen laida klajā savu ceturto studijas albumu "Adventures in Your Own Backyard".

Visi rāda uz viņu ar pirkstu un saka: "Re, kur Rufuss Vainraits!" Un patiesi - tas ir pirmais, kas ienāk prātā, klausoties šajā augstajā balsī, kas vītero cauri bagātīgi instrumentālajam fonam. Grupas biedri saka - 33 gadus vecais Vatsons ir perfekcionists. Viņš gadiem var slīpēt vienu dziesmu, līdz pats uzskata, ka tā ir gatava. Vatsona dziesmas ir neprognozējamas - nevienā brīdī nevari būt pārliecināts par to, kas sekos tālāk - trompetes solo, balss un ģitāras "dreamy" stilā vai varbūt pēkšņi Vatsons izdomās vienkārši pasvilpot. Tas piedod šim albumam baigo smeķi!






Papildus resursi:

Foto raksta ievadā no Patrika Vatsona profila portālā "Facebook".

2012, www.musicstories.lv

Nav komentāru: