pirmdiena, 2011. gada 22. augusts

"Tribes" – "Sappho" (jaunākie singli un albumi - 22.08.2011)

"Tur ir spēks, taču tas ir surogāts, otrreizējs materiāls," skarbs par britu kvarteta "Tribes" muzikālo vērtību ir "The Guardian" jauno grupu apskatnieks Pols Lesters. Protams, nekādi Bēthovena un Einšteina krustojums viņi nav; protams, ir daudz līdzīgā stilā spēlējošo grupu, bet, protams, lielākā daļa no tām ir mācējusi vairāk izcelt savu garlaicīgumu, nevis kā "Tribes" dziesmas "Sappho" video, pārvēršot kārtējo "indie-roka" vienu no miljona dziesmām par, ja ne baudījumu, tad jautru brīdi noteikti. Viņiem šonedēļ Nedēļas singla ķeblītis.

Noels Galahers, šķiet, beidzis brūķēt muti un ķēries pie kārtīgas muzicēšanas. Un, lai arī dirsējs, atvainojos, viņš ir pamatīgs, projekta "Noel Gallagher's High Flying Birds" debijas plates dziesmas "The Death Of You And Me" video ir mākslas darbs. Par to Noelam viens polšs! Visbeidzot, šķiet, "My Chemical Romance" būs beigusi dzīvot uz veciem lauriem, no plates "Danger Days: The True Lives of the Fabulous Killjoys" izmetot jau sesto singlu "The Only Hope For Me Is You". Tas labi - būs iemesls sākt strādāt pie nākamās plates.

Liela diena šodien Lenijas Kravicam - devītā plate "Black and White America" iziet tautās. Un, izrādās, arī tāds pirms desmit gadiem uzausis puisis Vils Jangs vēl turas pie mikrofona; arī viņam šonedēļ jauna plate. Ja galīgi nav, ko darīt, var paklausīties.

NEDĒĻAS SINGLS! "Tribes" – "Sappho"


"Black Veil Brides" – "Rebel Love Song"


"Bombay Bicycle Club" – "Shuffle"


"Deftones" – "Beauty School"


"Fountains Of Wayne" – "Someone's Gonna Break Your Heart"


Selena Gomez & "The Scene" – "Love You Like A Love Song"


Calvin Harris – "Feel So Close"


"My Chemical Romance" – "The Only Hope For Me Is You"


"Noel Gallagher's High Flying Birds" – "The Death Of You And Me"


Nerina Pallot – "Turn Me On Again"


"Rival Schools" – "Eyes Wide Open"


"The Vaccines" – "Norgaard"


Šonedēļ vēl iznāk šādi albumi:
"Black Tide" – "Post Mortem"
"CSS" – "La Liberación"
"Fleshgod Apocalypse" – "Agony"
"Ghost Brigade" – "Until Fear No Longer Defines Us"
"Hard-Fi" – "Killer Sounds"
Lenny Kravitz – "Black And White America"
Stephen Malkmus – "Mirror Traffic"
"Mirror Mirror" – "Interiors"
"The Game" – "The R.E.D Album"
"The War On Drugs" – "Slave Ambient"
"Toddla T" – "Watch Me Dance"
Will Young – "Echoes"
"Wretch 32" – "Black And White"

Atskaņas no pagājušās nedēļas albumiem:

"Gazelle Twin" – "The Entire City"
Eksperimentālās britu dziesminieces Elizabetes Vollingas projekts iesākumā ieved tādā kā transā; šķiet, debesis virs galvas apstājas, pulkstenis vairs netikšķ un visapkārt iestājies miers. Tomēr jau pēc 20 minūtēm saproti, ka, klausoties plati, vienkārši esi aizmidzis. Ļoti laba plate noskaņai vēlā vakara stundā, bet Ceļu Satiksmes drošības direkcijai jaunajos ceļu satiksmes noteikumos būtu jāiekļauj norma, ka šo plati, braucot pie stūres, autovadītājs klausīties nedrīkst.

"Horse Feathers" – "House With No Name"
Portlandā (ASV) bāzētais "indie-popa" kvartets izdevis plati, kurā to vārdu "pops" var likt otrajā vietā, jo izteikti dominē tautas mūzika un instrumenti; ne jau latviešu, protams. Atceros, bērnībā Valdis Muktupāvels, uzlicis prievīti, pa televizoru iepazīstināja bērnus ar kokli, stabulītēm un citām tautiskām uzpariktēm. "Horse Feathers" varētu būt Muktupāvela amerikāņu versija, tiesa, bez prievītēm.


2011, www.vilniskronbergs.blogspot.com

Nav komentāru: