otrdiena, 2012. gada 8. maijs

"East 17" - "I Can't Get You Off My Mind" (video)

Lūk, kas notiek, kad jaunie neklausa, ko saka vecie. 1991.gadā toreiz 21 gadu vecais Tonijs Mortimers nodibināja zēnu popgrupu "East 17". Tajā brīdī, kad meiteņu supergrupu laiks vēl tikai brieda, zēnus bija fascinējusi astoņdesmito gadu vidū dibinātā un galvu reibinošos sasniegumus guvusī Bostonas (ASV) apvienība "New Kids On The Block". Desmitgažu mijā katras sevi cienošas tīnes guļamistabā pie sienas karājās šīs grupas posteri, kas bija aplaizīti ar lūpukrāsu vai norakstīti mīlestības vēlējumiem. "East 17" radās gadu pēc "New Kids On The Block" triumfa 1990.gada plates "Step By Step".

Pārņēmuši stafeti Anglijā, "East 17" mājās sāka visnotaļ veiksmīgi - 1993.gada debijas albums "Walthamstow" Apvienotajā karalistē tai nesa Platīna diska statusu. Savukārt pēc gada sekojošais "Steam", kurā ir laikam jau visu laiku lielākais "East 17" hits "Stay Another Day", lai arī pašmājās vairs nesasniedza pārdotākā albuma pakāpienu, pamanījās iegūt divkārtēju Platīna diska statusu un slavu, kas vismaz uz laiku ļāva grupai gozēties puišu grupu elites saulītē. Kaut vai tāpēc vien, ka amerikāņu konkurenti "New Kids On The Block" bija pajukuši. Bet pretī stājās nākamais Goliāts - mājinieki "Take That". Par to, ka briest kas nelāgs, "East 17" jau varēja sajust 1993.gadā, kad "Take That" laida klajā savu otro plati "Everything Changes" - tas pārdošanas ziņā "East 17" jau salika vienos vārtos. Taču pēc 1995.gada plates "Nobody Else" britus pārņēma "Take That" mānija burtiskā nozīmē, un tad jau "East 17" kļuva vairāk par tādu pelēku, lokālu kolektīvu, kas pabraukā pa kādiem festivāliņiem (starp citu, 1996.gadā viņi pabija vienīgajā "Rock Summer Rīga" festivālā). 1998.gadā, vēl mēģinot iekāpt otro reizi vienā upē, "East 17" izdeva plati "Ressurection", un ar to arī bode tika slēgta.

Līdz pāris gadus atpakaļ Mortimers, neklausot acīmredzamai īstenībai, ka pasaule un tās muzikālās prasības ir mainījušās, nolēma "East 17" reanimēt. Un te tas ir - grupas jaunākais albums "Dark Light", pirmais četrpadsmit gadu laikā. Un tas būtu jauks, pusmūža vīru ansambļa albums, ja vien netiktu dēvēts vecās grupas "East 17" vārdā. No šāda viedokļa raugoties, "Dark Light" ir katastrofa! Ja grupas nosaukums, kaut pēc 15 gadiem, joprojām ir "East 17", kas deviņdesmitajos nozīmēja nerimstošu vitalitāti, jauneklīgumu un dažbrīd kādu lirisku noti, tad tieši to pašu visi gaida arī tagad. Bet kas ir palicis? Varbūt kāda liriska nots (piemēram, dziesma "Crazy Fool", kas veidota pārspīlēti līdzīga "Stay Another Day"), un nedaudz krunkaini vīri, kas patiešām (nopietni!) spēlē mūziku, kāda pieklājas viņu vecumā, - viegls, melodisks pops, pārsvarā lenīgs, bet ļoti labi aranžēts un atstrādāts. Bet no "East 17" tur nav ne smakas! Tāpēc, dārgie "OKartes skatuves", teiksim tā, talanti! Kad vecāki cilvēki ar lielāku dzīves pieredzi saka: "Beidziet mērkaķoties!", tad, lūdzu, tā arī dariet! Un es jums saku: "Beidziet mērkaķoties!" - gan "East 17", gan vietējie "talanti".

Turpinājumā pirmais singls no "Dark Light" videoversijā. Sekojot resursu norādēm, "Deezer" sistēmā plati var noklausīties pilnībā, tiesa, tas ir maksas pakalpojums. Bet vai mums "East 17" vīriem ir žēl?



Papildus resursi:
"East 17" mājaslapa
"East 17" profils portālā "Facebook"
Iegādājies "East 17" mūziku legāli!
Klausies "East 17" mūziku legāli!

Foto raksta ievadā no "East 17" profila portālā "Facebook".

2012, www.musicstories.lv








Nav komentāru: