trešdiena, 2012. gada 30. maijs

"Vetiver" - "Wonder Why" (video), "Tight Knit" (2009, pilns albums)

Nesen grāmatnīcu plauktos parādījās igauņu rakstnieka Andrusa Kivirehka grāmata "Kaka un pavasaris", kurā galvenie varoņi ir sirsnīgs suņa kakas struņķītis, sarkanmataina desiņa, naktspoda spoks, zeķes perētājas un citi tēli, kuri tikpat labi varētu būt bieži viesi jebkura sevi cienoša un inteliģenta narkomāna apziņā brīdī pēc devas saņemšanas. Taču šī grāmata ir domāta bērniem, lai tie caur kakas struņķīti iepazītu dzīvi arī, tā teikt, no otras puses. Pat nezinu, kāpēc es šo te tagad stāstu saistībā ar šīs dienas stāsta varoni grupu "Vetiver". Varbūt tāpēc, ka mans kaku struņķītis, ko vēl mēdz dēvēt arī par smadzenēm, ieciklējās uz domu, ka viņi, šie "Vetiver", ir mūsdienu "Pink Floyd"... Diezgan muļķīga doma, absolūts bulšits! Bet kā lai to ieskaidro struņķītim?!

Patiesībā "Vetiver" līdz "Pink Floyd" ir tikpat tālu, cik Šekspīram līdz Gatim Kandim. Bet atkal jāatzīst, ka viedokli veido sīkumi - "Vetiver" jaunākās plates "The Errant Charm" vāciņa noformējums "iesita" struņķītī līdzības ar "Pink Floyd" visu laiku populārākās plates "Dark Side Of The Moon" vāciņa dizainu - krāšņo varavīksnes staru, kas ietriecas trīsstūrī, kaut patiesībā "Vetiver" plates vāciņā varavīksnes nav i ne tuvumā. Un tad vēl tie instrumentālie miglas foni, kas pavada dažas no "Vetiver" dziesmām - gluži kā "Pink Floyd" padsmit minūšu "džemošana"! Taču īstenībā tas, ko mēs iedomājamies esam, pat ja tā ir tikai ilūzija, kā likums, ir spēcīgāks par realitāti. Tāpēc es joprojām turpināšu uzskatīt Endija Kebika grupu par mūsdienu "Pink Floyd", kaut tā nemaz nav, savukārt visi pārējie grupu "Vetiver" var uzskatīt par jauku indīfolka kompāniju no Sanfrancisko (ASV), kas viņi patiesībā arī ir.

Grupas jaunāko plati iespējams noklausīties "Deezer" sistēmā, sekojot resursu norādēm, bet še zem raksta iepriekšējais grupas albums "Tight Knit", pirms kura apskatāms video dziesmai "Wonder Why" - tā no jaunākās plates.






Papildus resursi:

Foto raksta ievadā no "Vetiver" profila portālā "Facebook".

2012, www.musicstories.lv

Nav komentāru: