piektdiena, 2012. gada 18. maijs

Matt Wertz - "Everything's Right" (video), "Weights & Wings" (2011, pilns albums)

"Es izaugu ģimenē, kurā tiku mudināts izpētīt un nodoties jebkam, kas saistīja manu uzmanību. Sports? Protams. Māksla? Derēs. Meitenes? Jūū. Mūzika? Nešaubīgi!" tādu savas dzīves sākumu atceras amerikāņu dziesminieks un komponists Mets Vorcs. Neviens negaidīja, vai un kas no tā visa viņam padosies labāk, - viņš vienkārši drīkstēja darīt to, kas viņam patīk, un tam, kas padosies labāk, "piepalīdzēs dieviņš", kā bieži teikusi Vorca mamma, un tas būs lielais dzīves aicinājums. Noprotams, ka nedz daiļslidotājs, nedz Leonardo Da Vinči no Vorca iznācis nav, bet talantīgs mūzikas pavēlnieks - tas gan.

Talants, kurš akurāt šobrīd izbauda (vai izcieš) savu Jēzus vecumu, dzīvo Nešvilā, kas jau labu laiku ir pazīstama kā vieta, kurā mitinās un savas radošās gaitas vada daudzi Amerikā zināmi indīpopa mūziķi. Pirms nobriest mūziķa karjerai, Vorcs absolvēja Ilinoisas Universitāti un ir industriālā dizaina bakalaurs. Bet, kā jau tas gadās ļoti bieži, tā maita, mūzika, ir daudz spēcīgāka par gandrīz jebko, kas stājas tai pretī. Tā arī notika Vorca gadījumā, un atkal viņš izjuta nedalītu atzinību un atbalstu no savas ģimenes - viņa vecāki pat sponsorēja dēla 2001.gada debijas albuma "Somedays" tūkstots eksemplāru izdošanu. Un industriālais dizains nu varēja ieskrieties. Uzstāšanās kopā ar Džeisonu Mrazu, Džeimiju Kalumu un Gevinu Degrovu bija apliecinājums tam, ka Vorcs ir uzņemts mūziķu brālībā uz palikšanu.

Līdz pagājušam gadam Vorcs bija izdevis jau piecas studijas plates, aktuālākā no kurām ir "Weights & Wings". Meta Vorca mūzika ir kā saldskābs sīrups uz plombīra saldējuma - tas tiešām nav nedz pārāk salds, nedz arī  pārāk skābs - viss ir balansā! Saldsērīgas mīlas balādes mijas ar aktīvu enerģiju izstarojošām jestrām kompozīcijām, bet visam cauri ir jūtams tas pamatīgums un vieglums, ko cilvēkam dod ģimenes atbalsts bērnībā. Šādi ļaudis kā Vorcs, izaugot nekad nekļūs par ļaundariem vai citādi sliktiem cilvēkiem. Un, ja vēl tiem ieliek rokās ģitāru, pat eņģeļu koris debesīs var sākt uztraukties par konkurenci šeit uz zemes.

"Everything's Right" ir dziesma no Vorca 2008.gada plates "Under Summer Sun" - tās video še turpinājumā. Tūlīt pēc tam viss Vorca aktuālākais albums "Weights & Wings".






Papildus resursi:

Foto raksta ievadā no Meta Vorca profila portālā "Facebook".

2012, www.musicstories.lv

Nav komentāru: