trešdiena, 2012. gada 16. maijs

Seth Lakeman - "More Than Money" (video), "Kitty Jay" (2004, pilns albums)

Sets Leikmans ir Anglijā labi zināms folkmūziķis - jau kopš zēna gadiem viņš kopā ar saviem brāļiem Semu un Šonu uzstājās kā grupa "The Lakeman Brothers", 1994.gadā izdodot kritikas augsti novērtēto debijas plati "Three Piece Suite". Spēlēšana citu mūziķu pavadošajās grupās, pēc tam savas apvienības dibināšana - tādi ir nākamie gadi pēc šīs plates izdošanas. Taču Leikmans drīz saprata, ka viņa aicinājums ir solo karjera.

"The Punch Bowl" saucās Leikmana debijas plate, ko viņš izdeva 2002.gadā. Pēc diviem gadiem gatavs bija albums "Kitty Jay", ar kuru Leikmans ne tikai apbraukāja dzimto zemi, spēlējot izpārdotos koncertos, bet arī tika nominēts prestižajai Merkūrija Mūzikas balvai, ko viņš gan neieguva. Pagājušā gada novembrī Leikmans laida klajā jau savu sesto albumu "Tales From The Barrel House". Angļu kantrī - tā divos vārdos varētu nosaukt šīs plates muzikālo ievirzi. Vijole, bandžo, tenorģitāra - šie ir mūzikas instrumenti, kas veido noskaņu Leikmana albumos. Arī šajā. Leikmans ir kā angļu "Iļģi", un viņa mūzika dod aizraujošu ieskatu angļu tautas mūzikā, kas sintezēta mūsdienīgās skaņās.

Sekojot resursu norādēm, "Deezer" sistēmā plati "Tales From The Barrel House" iespējams noklausīties pilnībā. Taču še zem raksta atrodams video šīs plates dziesmai "More Than Money", kā arī visa 2004.gada plate "Kitty Jay".






Papildus resursi:

Foto raksta ievadā no Seta Leikmana mājaslapas.

2012, www.musicstories.lv

Nav komentāru: