svētdiena, 2012. gada 27. maijs

10 dziesmas, pieminot Robinu Gibu un "Bee Gees"

Pirms nedēļas, 20.maijā, 62 gadu vecumā Mūžībā aizgāja viens no leģendārā britu trio "Bee Gees" dalībniekiem Robins Gibs. Trio, kas sastāvēja no trim brāļiem - Robina, Morīsa un Berija - Gibiem, pastāvēja no 1958.gada līdz 2003.gadam, kad no vēža mira Robina dvīņubrālis Morīss. Robins un Berijs atsāka kopīgas muzikālas aktivitātes 2009.gadā, Holivuda pat paziņoja, ka Stīvens Spīlbergs uzņems biogrāfisku filmu par trio. Vēl šā gada februārī Robins Londonā uz skatuves pievienojās britu armijas karavīru trio "The Soldiers"; šī izrādījās viņa pēdējā uzstāšanās.

Šobrīd, kad no trim brāļiem palicis vairs tikai viens, ir skaidrāks par skaidru, ka par "Bee Gees" var runāt vairs tikai "bija" izteiksmē. Patiesībā jau tā notika pēc Morīsa aiziešanas, jo "Bee Gees" trijotnes harmonija bija tik smalka un netverama, ka šāds mehānisms spēja pastāvēt tikai būdams vienots vesels bez neviena trūkstoša elementa. 22 studijas plates, neskaitāmas izlases, koncertieraksti un soloprojekti - "Bee Gees" dalībnieku laikmets bija ražens!

Vairs nav nozīmes, kura bija "Bee Gees" populārākā dziesma, kura topos visveiksmīgākā. Svarīgi ir vien tas, ka mēs zinām, un tagad pilnīgi noteikti zinām, ka no "Bee Gees" vairs nebūs nekā... Nebūsim skrupulozi kā grāmatveži un nesāksim ķidāt, kura dziesma nopelnījusi visvairāk, kura ne tik. Bet zināmu svītru pavilksim gan - piemiņai par skaisto muzikālo ēru, ko mums bijis tas gods izdzīvot līdzi ar brāļiem Gibiem un viņu trio "Bee Gees".

1. "If I Can't Have You" ("Stayin' Alive", 1977)


2. "Sectret Love" ("High Civilization, 1991)


3. "To Love Somebody" ("Bee Gees 1'st", 1967)


4. "Heartbreaker" (Dionne Warwick "Heartbreaker", 1982)


5. "The Only Love" ("High Civilization", 1991)


6. "How Deep Is Your Love" ("Saturday Night Fever", 1977)


7. "Alone" ("Still Waters", 1997)


8. "Immortality" (Celine Dion "Let's Talk About Love", 1998)


9. "Words" ("Words", EP, 1968)


10. "How Can You Mend A Broken Heart?" ("Trafalgar", 1971)





Foto raksta ievadā brāļi Gibi 1959.gadā, foto no entertainment.time.com.

2012, www.musicstories.lv

Nav komentāru: