piektdiena, 2012. gada 11. maijs

"Here We Go Magic" - "Casual" (video), "A Different Ship" (2012, pilns albums)

Dzīvē gadās brīži, kad apjūc tā, ka pilnīgi nosarksti. Ja pilnā tramvajā gadās skaļi palaist gāzītes, allaž citu pasažieru nosodošos skatienus vari novērst uz kādu gados vecu vīru no blakus krēsla, kuram gluži kā olimpiskais rekords būtu palaist gāzītes bez nekā papildus. Ja veikalā pēdējo bulciņu ar pistāciju pildījumu no plaukta grasās paņemt kāds piektklasnieks, vienmēr vari viņu nedaudz pagrūst malā, citiem uzspēlēti parādot, ka patiesībā paslīdējusi kāja. Tas gan darbojas tajā gadījumā, ja piektklasnieks nav lielāks par pašu. Taču apjukt var arī, piemēram, klausoties kādu plati un nesekmīgi mēģināt saprast, kur tas viss jau reizi ir dzirdēts.

Akurāt tā gadījās ar grupu vārdā "Here We Go Magic" - kā ar kādu burvestību būtu atņemta veselā saprāta atmiņa! Tomēr atklāsme nāca, ierokoties mammas gūgles dziļajās atverēs. No Ņujorkas (ASV) nākušais kvintets (jaunākajās grupas bildēs parādās vairs tikai četri dalībnieki, bet, kamēr oficiālas informācijas par to nav, turpināsim uzskatīt, ka viņi ir pieci) ar Lūku Templu priekšgalā, kas nupat laidis klajā savu trešo plati "A Different Ship", ir tuvās attiecībās ar producentu Naidželu Godriču, kurš, kāda sagadīšanās, šādus pienākumus pilda arī grupā "Radiohead". Un, atkal - kāda sagadīšanās, galvenais "radiogalva" Toms Jorks šo piecīšu priekšnesumu pagājušā gadā Glastonberijā nosauca par "labāko uzstāšanos šā gada festivālā". Tagad to visu zinot, runājot Dagnijas no filmas "Limuzīns Jāņu nakts krāsā" vārdiem, var teikt: "Man kā vēsturniekam tagad ir skaidrs, kur esmu viņus redzējis [šajā gadījumā - dzirdējis]!" Tie ir "Radiohead 2.0"!

Templa falsets, skaņu kakofonija, kas, ieklausoties vērīgāk, patiesībā ir perfekti, pa plauktiņiem salikti skaņu slāņi, un vispārējā ietekmēšanās (droši vien lielā mērā caur producentu) no "Radiohead", ļauj ierindot "Here We Go Magic" Toma Jorka megagrupas īsteniem sekotājiem. Par to var pārliecināties, noklausoties visu plati "A Different Ship" še zem raksta, pirms tam gan atgriežoties pāris gadus senā pagātnē, iemetot aci grupas otrā albuma "Pigeons" dziesmas "Casual" videoversijā.






Papildus resursi:

Foto raksta ievadā no grupas "Here We Go Magic" mājaslapas.

2012, www.musicstories.lv

Nav komentāru: