pirmdiena, 2012. gada 21. maijs

"Anathema" - "Weather Systems" (2012, pilns albums)

Acis darba izbijās, rokas darba nebijās. Rokas darba nebijās - zinājās padarīt! Šī no bērnības visiem zināmā tautasdziesma - ticējums ienāca prātā, šķirstot jauno albumu katalogus un ieraugot tur grupu ar nosaukumu "Anathema". Pirmā asociācija - tie ir no to mataino vīru kompānijas, kas vemj mikrofonā un krata savas krēpes kā slapju slotu. Vēl teikts, ka šī Liverpūles (Anglija) grupa ir "death/doom metal" pionieri, un iepriekšminētā pārliecība nostiprinās jo vairāk. Bet, ieraugot, ka plate ir noklausāma, "čem čort ņešuķit"*, ņēmu un noklausījos. Jēziņ, izrādās, šie ir pavisam citādi!

1990.gadā, aizsākusies kā apvienība "Pagan Angel", "Anathema" gājusi garu savas muzikālās evolūcijas ceļu. Iesākumā bija jau pieminētais "death/doom", tam sekoja "gothic metal" (tie ir metāla cienītāji, kas ģērbjas melnā, visās krokās saliek pīrsingus un karstā laikā nepatīkami ož), pēc tam bija "alternatīvais roks" un, visbeidzot, tagad viņi skaitās spēlējam "progresīvo roku". Pilnīgas drausmas ar tiem stiliem, kuros normāls cilvēks nav spējīgs orientēties. Tāpēc, runājot "cilvēku valodā", "Anathema" jaunā plate "Weather Systems" ir nedaudz smagāka popmūzika. Gaidot vemjošos vīrus, laikam biju pāršāvis pār strīpu. Jo sagaidīju kaut ko līdzīgu "3 Doors Down", kuru, šķiet, spēlē pat "Radio Skonto"...

Ja kādam interesē šo angļu attīstība pa laika posmiem, viņš to noteikti var pētīt. Taču šobrīd gribās vienkārši baudīt mūziku, kas neliek pārāk domāt, pārāk koncentrēties, bet rada vieglumu un labsajūtu, kas, šķiet, ir viens no mūzikas terapijas pamatiem. Nu labi, varbūt, ja ome jūtas švaki, viņai šos nevajag likt klausīties. Bet visiem citiem - kārtējā deviņdesmito gadu leģenda, kas, transformējusies līdzi laikam, dod mums gandarījumu ari 21.gadsimtā.

*ar ko gan velns nejoko! (tulk. no krievu val.)




Papildus resursi:

Foto raksta ievadā no grupas "Anathema" profila portālā "Facebook".

2012, www.musicstories.lv

Nav komentāru: